TOP
W3RD whine leather door Mercer

Recordaantal Ideal-transacties in Black Week, Micam stelt schoenenbeurs een maand uit en Mercer lanceert veganistische sneaker

Meer Ideal-transacties dan ooit genoteerd in Black Week. Verder verplaatst Micam de Italiaanse schoenenbeurs naar maart 2021, brengt Mercer een veganistische sneaker uit en zijn er twee winnaars van de Esquire Bestgeklede Man-verkiezing. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 27 november.

Black Week: 30 Ideal-transacties per seconde

In de dagen voorafgaand aan Black Friday is het aantal Ideal-transacties bij webwinkels opgelopen tot dertig per seconde. Dit meldt Nu.nl. De dagrecords in omzet en aantallen van vorig jaar zijn deze week al een paar keer gebroken. Volgens de cijfers van Currence, de merkeigenaar van Ideal, werd online vanaf afgelopen zaterdag tot en met donderdag 567 miljoen euro uitgegeven aan aankopen bij webwinkels. Het aantal Ideal-transacties bij webshops was in de afgelopen dagen 50 procent hoger dan in een normale week en tot wel 60 procent groter dan tijdens dezelfde week in 2019.

Twee winnaars Esquire Best Geklede Man 2020

Zowel rapper Ray Fuego als conservator Paul Rem zijn door het mannenblad Esquire uitgeroepen tot de bestgeklede man van 2020. In de 23 jaar dat de prijs wordt uitgereikt, is het nog nooit voorgekomen dat twee kanshebbers hetzelfde aantal stemmen kregen. Humberto Tan ging dit jaar met de oeuvreprijs naar huis. Hoofdredacteur Arno Kantelberg omschrijft de stijl van Tan als ‘twee decennialang het toonbeeld van goede smaak’.

Schoenenbeurs Micam een maand later

De Italiaanse vakbeurzen Micam, Mipel en Lineapelle verschuiven van februari naar maart, meldt Schoenvisie. Micam en Mipel vinden van 21 tot en met 23 maart 2021 plaats, Lineapelle wordt gehouden op 23 en 24 maart 2021. Onder de noemer #strongertogether worden de vakbeurzen in Milaan komend inkoopseizoen opnieuw geclusterd in één week en op één locatie. Het gaat om de beurzen Homi Fashion & Jewels (lifestyle, sieraden en accessoires), Micam (schoenen), Mipel (lederwaren en accessoires), The One Milano (prêt-à-porter vrouwenmode) en Lineapelle (leer en stoffen), die plaatsvinden in de week van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 maart 2021 in de Fieramilano Rho.

Presentatie nieuwe collectie Balenciaga is een videogame

Balenciaga presenteert op 6 december de wintercollectie 2021 coronaproof via een videogame. Het spel en de collectie, Afterworld: The Age of Tomorrow, speelt zich af in de nabije 2031, meldt het merk via social media. Spelers moeten zich door verschillende zones verplaatsen door verschillende taken en interacties te voltooien. Haal je het einde, dan win je het spel. Het couturemerk deelde deze trailer via twitter: 

Mercer lanceert veganistische sneaker

Het Amsterdamse sneakerlabel Mercer heeft samen met de Italiaanse biomaterialenproducent Vegea een sneaker gelanceerd die gemaakt is van druivenleer. De lichtgewicht zolen van het W3RD-model zijn gemaakt van algen en het mesh is afkomstig van gerecyclede petflessen. De veganistische sneaker is vanaf januari 2021 te koop bij Mercer zelf en via de wholesalekanalen, meldt het persbericht.

Credit beeld: W3RD whine leather door Mercer