TOP

Reclame Code Commissie krijgt klacht over nieuwe Sapph-reclame

Sapph-directeur Rob Heilbron heeft het weer voor elkaar: De Reclame Code Commissie buigt zich 20 januari over de nieuwe reclamecampagne van Sapph Men omdat de billboards volgens een klager 'vrouwonvriendelijk' zouden zijn. Dit schrijft Glamour.blog.

De nieuwe Sapph Men campagne waarbij K1-fighter Remy Bonjasky te zien met een ‘high kick’ is volgens de vrouw die de klacht heeft ingediend niet alleen ‘vrouwonvriendelijk’, maar zelfs strafbaar. Volgens Glamour.blog schrijft de vrouw in de brief dat de tekst ‘Lets Kick Some Ass’ onder de afbeelding “feitelijk een goedkeuring is om vrouwen fysiek te mishandelen.”

Overdreven
Bedenker en directeur van het lingeriemerk Rob Heilbron vindt de commotie rondom de campagne overdreven. “De ‘Let’s Kick Some Ass’-campagne verwijst naar de sport van Remy Bonjasky”, laat hij aan Glamour.blog weten. “Bonjasky is beroemd om zijn high kicks, vandaar de kreet ‘Lets Kick Some Ass’. En zoals we altijd doen bij Sapph brengen we dat me een vette knipoog, in dit geval door de billen van topmodel Yelena in de ring te gooien.”

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat een vrouw niet blij is met de pikante foto’s van Sapph. Apple, KLM en de Christenen voor de Waarheid spraken al eerder schande van vorige reclames. De Reclame Code Commissie heeft aan Textilia bevestigd dat er een klacht is ingediend die 20 januari behandeld wordt.