TOP

Programma AFW Studio bekend, elf winkelopeningen voor Okay Fashion & Jeans en H&M vernieuwt winkel op de Dam

Elf nieuwe winkels voor Okay Fashion & Jeans

Okay Fashion & Jeans opent de komende maanden elf nieuwe kledingwinkels. De eigenaar van de gelijknamige modezaken heeft ook filialen van Cecil en Street One en opent daarvan ook een aantal nieuwe, zo meldt Retailnews. Het gaat om vijf Okay-filialen – waarvan respectievelijk één in Groningen, Leek en Hardenberg en twee in Apeldoorn – Cecil en Street One-zaken in Groningen, Emmeloord en Kampen. Verder opent het bedrijf nog een Cecil-zaak in Meppel en twee van Street One in Zutphen en Hoogezand. Afgelopen najaar opende de modeketen al vijf nieuwe filialen. Het totaal komt straks uit op 62 winkels.

H&M vernieuwt winkel op de Dam

De flagshipstore van H&M op de Dam in de hoofdstad krijgt een complete metamorfose. Dat meldt de modeketen in een persbericht. De transformatie van dit vlaggenschip maakt deel uit van de investeringen van de Zweedse kleding- en lifestyleretailer om klanten in zowel de online als fysieke winkelomgeving de beste winkelervaring en inspiratie te kunnen bieden, zo schrift het merk. Meer details over de vernieuwingen in dat filiaal worden later bekendgemaakt. H&M vestigde zich in het najaar van 2010 in het bijzondere rijksmonument en werd destijds geopend met een spectaculaire projectieshow. De vernieuwde zaak opent op 21 maart.

Programma Amsterdam Fashion Week bekend

De Amsterdam Fashion Week heeft de namen bekend gemaakt voor de Studio-editie die plaats vindt van 5 tot en met 7 maart. Zo lanceert ontwerper Zoe Karssen op donderdag de 5e samen met haar man Quince Karssen een nieuw modeproject , presenteert de opkomende modeontwerper Lieselot Elzinga haar werk en showt ontwerper Daniëlle Cathari op vrijdag voor het eerst in eigen land. De La Vali van de Brits-Nederlandse Jana en Laura presenteert de wintercollectie voor 2020-2021 in samenwerking met Toral Shoes. Verder wordt er tijdens AFW Studio een talentenprogramma gelanceerd onder leiding van Duran Lantink x Batavia Stad Fashion Outlet. Dit resulteert in een show in september 2020. Op zaterdag 7 maart vinden de AFW Talks plaats, toegankelijk voor consumenten. In de avond zal G-Star RAW een spectaculaire show neerzetten in samenwerking met het Amsterdamse ov-bedrijf GVB. Op het avondprogramma staan namen als Stieglitz, Levi’s, en Ninamounah.

Brute overval op Belgische retailer (73): ‘Dit wens je je ergste vijand niet toe’

De 73-jarige Belgische kledingwinkelier Régine Ronsse heeft een vreselijke overval meegemaakt, zo meldt Het Laatste Nieuws. Terwijl ze lag te slapen boven haar winkel Fragine in Deerlijk werd ze overvallen. De overvallers sloegen haar en sleurden haar mee naar de winkel om de kassa te openen. Ze namen juwelen, de dagontvangsten, 1.000 dollar en voor zo’n 100.000 euro aan pas geleverde merkkledij. “Ik werd hardhandig aangepakt en zowat anderhalf uur lang gegijzeld”, zegt Régine. “Dit wens je je ergste vijand niet toe.” Het is niet de eerste overval. In 2012 gebeurde het op een zaterdagmiddag en in de beginjaren werd de toegangsdeur opgeblazen met springstof. Ook toen werden er grote hoeveelheden merkkleding meegenomen. “Maar deze keer was het ergst”, zegt Régine. “Boeven die aan je bed staan en je vervolgens zo brutaal aanpakken, dat wens ik niemand toe. Ik probeer het te verwerken maar makkelijk is het niet.”

Mannenmodemerk Gabbiano start met maandleveringen

Om beter te kunnen inspelen op de markt start Het Nederlandse mannenmodemerk Gabbiano vanaf najaar van 2020 met maandelijkse leveringen. De komende wintercollectie voor 2020 bestaat uit drie ‘ready to wear’-drops die maandelijks worden uitgeleverd. ‘Op deze wijze ontstaat er iedere maand een nieuw en fris beeld in de winkels en bovendien zal door gespreide levering de facturendruk afnemen’, schrijft het merk in een persbericht. Op Modefabriek lanceerde Gabbiano ook iets nieuws: een retail shopsysteem dat als basis dient voor de eveneens in 2020 te lanceren Gabbiano Corners. Dit systeem bestaat uit verschillende flexibele modules van geborsteld staal en gerookt eikenhout, waarbij voor zowel hang-, leg- en frontpresentie gekozen kan worden.