TOP

Prinses Máxima bezoekt Amsterdam Fashion Week

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zal op vrijdag 27 januari de Grand Finale van de The Green Fashion Competition bijwonen.

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen zal op deze dag The Green Collective officieel openen. Ook is er de finale van The Green Fashion Competition. De winnaar van de eerste editie van The Green Fashion Competition, Elsien Gringhuis, toont haar nieuwe collectie.

Prinses Máxima zal hier ook bij aanwezig zijn. De show vindt plaats om 18:30 uur tijdens de Amsterdam Fashion Week op het Westergasterrein te Amsterdam. 

 

Het is niet de eerste keer dat Máxima haar interesse voor mode laat zien. In 2009 bezocht zij de Arnhem Mode Biennale.

 

Op de vrijdag is het ‘Business & Sustainable day’. Bedrijven als Amsterdam Innovation Motor, Syntens en Made-By delen hun kennis en expertise met ontwerpers.

Over The Green Fashion Competition
The Green Fashion Competition is een internationale ondernemerswedstrijd die deelnemers stimuleert om biodiversiteit te behouden én catwalk-waardige mode te maken. De competitie wordt door Amsterdam Fashion Week en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) georganiseerd. Het programma vangt aan met een show van de winnaar van de eerste editie van The Green Fashion Competition, Elsien Gringhuis.

Vervolgens zullen de 8 finalisten hun ontwerpen tijdens een catwalk-show aan de jury en de genodigden tonen. Uit deze 8 ontwerpers wordt door de jury een tweetal winnaars geselecteerd. De winnaars van de twee categorieën worden bekend gemaakt door  Zijne Excellentie Minister Maxime Verhagen van Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Hij zal de winnaars prijzen van respectievelijk € 15.000,– en € 25.000,– overhandigen.

H.K.H. Prinses Máxima zal tijdens het bezoek ook spreken met de organisatoren van The Green Collective, de overkoepelende, interdisciplinaire organisatie van The Green Fashion Competition, The Green Design Competition en The Green Architecture Competition. Deze competities worden respectievelijk georganiseerd door Amsterdam Fashion Week (AFW), Dutch Design Week (DDW) en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.