TOP

Preppy, pakken en hoge pantalons: dit zijn de Parijse mannenmodetrends voor zomer 2024

Weinig kledingstukken zo veelzijdig als een mannenpak, zo bleek tijdens de Parijse mannenmodeweek. Menig ontwerper pleit voor een comeback, maar dan wel op een moderne en verrassende manier. Een blik op de meest bijzondere items en trends voor zomer 2024.

Foto’s L’Estrop, openingsfoto: Dries Van Noten

‘Disrupted elegance’, verstoorde elegantie, heet de voorjaar/zomercollectie 2024 van Dries Van Noten. Hiermee slaat hij de spijker op zijn kop als het om de mannenmodetrends voor komende zomer gaat. Niet alleen Van Noten ging gretig aan de slag met klassiekers, ook tal van andere designers zijn geïnspireerd door alom bekende kledingstukken en ontwerpen uit het verleden. 

Set-gevoel

Vooral het mannenpak staat wat dit betreft in de schijnwerpers. Op de catwalks zagen we aardig wat veelzijdigheid: classy double breasted jasjes, formeel, fris en preppy, iets informeler tot aan smart casual, met oog voor belijning en detail tot zomers luchtig, ongevoerd, ongeconstrueerd en met soepele, soms zwierige, stoffen voor zowel de colberts als broeken. Het set-gevoel wordt versterkt door het vele gebruik van monotone kleurcombinaties en dit wordt doorgevoerd in (workwear)uniformen en overalls. 

Shorts

Er wordt volop gespeeld met vormen, lengtes en volumes. Zo worden shorts – van heel kort tot aan de knie – gecombineerd met formele jasjes en lange overjassen. Verder zijn de broeken praktisch allemaal wat ruimer van snit. Loewe kiest voor extreem hoge tailles, terwijl merken als Paul Smith en Officine Générale ook opteren voor meer leisure, met pyamastijl-broeken. De looks lijken over het algemeen ongedwongen nonchalant, maar geraffineerd gestijld. En met vaak onverwachte extra’s: glitter of glans, een speciale kleur- of stofkeuze (tweed bij Dior), opvallende print (zoals bij Louis Vuitton), ceintuur of broche.   

Louis Vuitton

Loewe

Kenzo

Hermès

Dior

Officine Générale

Paul Smith

Amiri

Dries Van Noten

Études

Ami