TOP

Popupsquare.nl verbindt vastgoedbeheerder aan ondernemer

Heb je een goed winkelconcept en wil je deze als tijdelijke pop-up store op de markt zetten? Dan kun je jezelf aanmelden bij Popupsquare.nl. Het verbindingsplatform linkt pandeigenaren en ondernemers aan elkaar voor een korte huurperiode.

Popupsquare.nl is het beste te omschrijven als een soort makelaar die vastgoedbeheerders en zoekers van winkelruimte aan elkaar koppelt. Via een duidelijke kaart op de site is in één oogopslag te zien welke ruimtes waar beschikbaar zijn. Oprichtster Caroline de Jager wil hiermee leegstand van winkelpanden in steden terugdringen.

Aan BNR radio vertelt ze op 25 oktober: “Leegstand is achteruitgang en daar wordt niemand vrolijk van. Wij vinden dat het ook anders kan en brengen daarom bereidwillige ondernemers en pandeigenaren direct met elkaar in contact om invulling te geven aan leegstand.”

Naast het zoeken van een geschikt pand voor ondernemers denkt De Jager mee over de inrichting van panden. Zo helpt ze momenteel een particuliere vastgoedbeheerder in Alkmaar invulling te geven aan een oud overdekt winkelcentrum.

“We gaan onderzoeken wat de consument wil. Dat doen we door op de locatie het aantal voorbijgangers te turven en te ondervragen wie zij zijn: eigenlijk dus een basic marktonderzoek. Uiteindelijk willen mensen graag graag snuffelen in leuke winkels en zijstraten ontdekken zoals de Negen Straatjes in Amsterdam.”

Zazone
Popupsquare.nl is niet de enige die zich richt op deze markt. Sinds een paar maanden is ook boekingsite Zazone online. Zazone bemiddelt in winkelruimtes in binnensteden met een oppervlakte van 30-75m2. De online boekinggsite is gestart met panden in Zwolle, Hattem en Culemborg.

Leegstand
Pop-up stores moeten zorgen voor tijdelijke bedrijvigheid in de winkelstraat, in ruil voor fikse huurverlagingen of gratis gebruik van een pand. Inmiddels juicht de Amsterdamse PvdA-fractie de komst van pop-up stores toe. De raad onderzoekt de mogelijkheid om deze vorm van retail te stimuleren.