TOP

Veiling: boedel van Hans Textiel onder de hamer

De inventaris van het in mei failliet verklaarde Hans Textiel wordt geveild. Dat meldt online veilinghuis Onlineveilingmeester.nl. De boedel bestaat uit 349 kavels, met onder meer computerapparatuur, kantoorinventaris tot complete vrachtwagens en heftrucks.

In mei werd Hans Textiel failliet verklaard nadat toenmalig eigenaar een half jaar lang had geprobeerd zijn keten bij een andere partij onder te brengen. Nadat een deal met het Duitse NKD was afgeketst, werden 38 van de 162 winkels verkocht aan de concurrenten Zeeman, terStal en Wibra. De andere winkels werden gesloten.

In augustus kwam oud-directeur Hans van Heelsbergen nog even in het nieuws omdat hij zich had gemeld als schuldeiser bij zijn voormalige textielketen. Moederconcern Body Textiel, ook eigendom van Hans van Heelsbergen, liet tot drie weken voor het faillissement pandrechten vestigen op vorderingen, voorraden en de inventaris van Hans Textiel.

Topstukkken uit de collectie zijn:

  • Trekker DAF TE75PL, Diesel, EURO 3, bouwjaar 21-5-2002
  • Heftruck Linde AG, type E15, 220 voltmax. hoogte 6,725 meter + snellader
  • Automatische perscontainer Husmann
  • Biljarttafel, klassiek, van Duitse makelij, incl. keuset, ballen, krijtjes en telraam.
  • Koffer met divers gereedschap waaronder, striptang, waterpas, schroevendraaiers etc.

Bekijk hier alle kavels. Aanstaande vrijdag 28 oktober is er aan de Hallen 1 in Groningen een kijkdag, van 9.30 tot 15.30 uur. Bieden kan nog tot 19:30 op 31 oktober.