TOP

600 miljoen voor Valentino, V&D in de rode cijfers en geen fraude bij Hans Textiel

Valentino is verkocht aan een private investeerder, V&D maakt in haar eerste jaar bij Sun Capital een verlies van ettelijke miljoenen en Hans van Heelsbergen is van mening dat er geen sprake is geweest van fraude bij het faillissement van Hans Textiel.
Valentino levert 600 miljoen dollar op
Modehuis Valentino is verkocht voor 600 miljoen dollar (circa 490 miljoen euro). Het bedrijf gaat over in handen van een nog onbekende private equityfirma. Geruchten doen de ronde dat de koninklijke familie van Qatar het heeft gekocht. De afgelopen vijf jaar was Valentino eigendom van Permira, ook een private equityfirma. Permira kocht het destijds samen met Hugo Boss via een gezamenlijke holding Red & Black. Onlangs presenteerde Valentino nog een verrassende collectie op Pitti Uomo.
V&D maakt zeven miljoen verlies onder nieuwe eigenaar
Warenhuis V&D maakt in het eerste boekjaar onder Sun Capital een verlies van zeven miljoen euro. De omzet komt over het gebroken boekjaar, dat tot 28 januari 2012 liep, op 648 miljoen euro uit. Dat blijkt uit het jaarverslag dat bij de KvK is gedeponeerd. Vergelijkingen met eerdere jaren zijn niet mogelijk, omdat er van V&D nooit cijfers bekend werden gemaakt. Sun Capital nam V&D vorig jaar over van Maxeda voor ongeveer 70 miljoen euro. V&D schrijft het verlies toe aan de moeilijke Nederlandse markt, waarin de onzekere consument de hand op de knip houdt. 
Hans van Heelsbergen: geen fraude bij faillissement Hans Textiel
Hans van Heelsbergen, tot voor kort eigenaar van Hans Textiel, wijst beschuldigingen van fraude van de hand. Volgens hem maakten slechte fiscale adviezen de schikking van 2,5 miljoen die hij trof met de Belastingdienst onontkoombaar. “Het interesseert me niet wat andere mensen denken, maar ik heb geen fraude gepleegd”, zegt hij maandag in Het Financieele Dagblad.