TOP

Miljoenenschikking in faillissement Hans Textiel

De curator van Hans Textiel ziet af van een juridische procedure tegen de voormalige eigenaar en oprichter Hans van Heelsbergen. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Volgens het derde faillissementsverslag doet Hans van Heelsbergen, de voormalige eigenaar en oprichter van Hans Textiel, afstand van de pandrechten en andere vorderingen op de boedel. Ook stort hij de €2,5 miljoen terug die hij al had gekregen. Curator Jeroen Princen doet in ruil geen aangifte.

Van Heelsbergen werd er door de curator van beschuldigd faillissementsfraude te hebben gepleegd door onterecht geld aan de boedel van Hans Textiel te onttrekken. Vlak voor de winkelketen in mei 2011 failliet ging, vestigde Van Heelsbergen via een andere bv pandrechten op de boedel van Hans Textiel. Hij werd daardoor de voornaamste schuldeiser van zijn eigen winkelketen, en kwam vooraan in de crediteurenrij. Van Heelsbergen zelf houdt vol altijd integer te hebben gehandeld.

Het Financieele Dagblad meldt dat er in totaal een schuld van ruim €5 miljoen is. De belastingdienst heeft een vordering van ruim €2,2 miljoen ingediend, het UWV bijna €1,3 miljoen. Volgens de curator is er €3,5 miljoen te verdelen.