TOP

Pitti Uomo 93: 5x highlights die je niet mag missen

Over minder dan een week is het tijd voor de 93ste editie van Pitti Uomo. Wat mag je absoluut niet missen tijdens de mannenmodebeurs dit keer?

LEES OOK Pitti Uomo: 5x vernieuwende mannenmodemerken

Deze highlights mag je tijdens Pitti Uomo 93 – als het even kan – niet missen: 

1) Nigel Cabourn x Peak Performance 

De Britse modeontwerper heeft een capsulecollectie ontworpen voor outdoor- en sportmerk Peak Performance, die voor het eerst wordt gepresenteerd tijdens de Pitti. Let wel, dit is alleen voor vroege en sportieve vogels: op woensdag 10 januari om 7.00 uur ‘s ochtends (!) organiseert het merk een workout waar je je bij kunt aansluiten. Locatie: voor de kathedraal op Piazza Santa Maria Novella. 

2) T-Michael x ‘5 Curators / One Space’ 

Modeontwerper en stijlkenner T-Michael heeft verschillende modemensen uitgenodigd om te praten over huidige stand van zaken in de mannenmode. Onderdeel van het project zijn onder meer Gerold Brenner, Tom Stubbs, Harris Elliott, Noriaki Moriguchi en uiteraard T-Michael zelf.  

3) Brooks Brothers-expositie

Brooks Brothers, het bekende Amerikaanse mannenmodemerk, is terug op de Pitti Uomo. Behalve een presentatie tijdens de beurs in Florence, organiseert het merk ook een expostie in het imposante Palazzo Vecchio. In de tentoonstelling “Two hundred years of style Two Centuries of innovation” kun je vergapen aan foto’s die je door de historie van Brooks Brothers heen leidt.

Datum: tot 14 januari 2018. Locatie: Palazzo Vecchio, Sala d’Arme. Piazza della Signoria 1 Florence

4) Corneliani 

Na zeven jaar van afwezigheid is Corneliani weet terug op de Pitti. Het iconische mannenmodemerk toont in twee grote ruimten zijn herfst-winter 2018-2019 collectie, die je beslist niet mag missen als mannenmode-liefhebber. 

 

Locatie: Are Monumentale – Ottagonale e Grotte

 

5) Denham the Jeanmaker 10 jaar

 

Nederlands trots mag je tijdens de Pitti Uomo natuurlijk niet overslaan: Denham the Jeanmaker, het jeansmerk opgericht door Jason Denham, is 10 jaar en viert dat op de Pitti. Zo lanceert het merk in Florence onder meer zijn boek ‘A Decade of Denham’. 

 

Locatie (stand): Pad. delle Hiaia (Play)