TOP

Piet Paris weg bij Arnhem Mode Biënnale, Joffrey Moolhuizen nieuwe directeur

Piet Paris stopt als artistiek directeur van de Arnhem Mode Biënnale. Joffrey Moolhuizen (JOFF) neemt vanaf 1 februari 2010 zijn plek over.

Piet Paris neemt na drie edities afscheid van de Arnhem Mode Biënnale. Volgens persvoorlichter Meike Verhagen is het voor hem zo ‘goed afgerond’ en tijd voor iemand anders om het stokje over te nemen. En dat is Joffrey Moolhuizen (JOFF).’ “Met zijn benoeming heeft het bestuur van Stichting Arnhem Mode Biënnale een artistiek directeur binnengehaald, met ‘sprankelende ideeën en een internationaal blikveld”, aldus bestuursvoorzitter Medy van der Laan. Voormalig artistiek directeur Piet Paris zegt over zijn opvolger: “Zijn verrassende visie op mode maakt hem tot een uitstekende opvolger. Maar bovenal is zijn passie en liefde voor het onderwerp volledig overeenstemmend met de inhoud van het mode-event”.

JOFF is vanaf de start in 2005 intensief bij Arnhem Mode Biënnale betrokken. Bij de eerste editie ‘Mode is overal’ als assistent van Piet Paris. Bij de tweede editie ‘Happy Fashion’ in 2007 als co-curator. Zijn passie koppelt JOFF aan een uitgesproken visie op mode: “Mode is meer dan kleding op een pop of gedragen door een model. Mode kent ontelbare verschijningsvormen. Na het succes van de derde editie SHAPE wil ik met de vierde editie in 2011 van Arnhem Mode Biënnale een totaalervaring presenteren, waarmee we ook internationaal nog meer indruk kunnen maken.”

Over JOFF
In 2001 studeerde JOFF af als modevormgever aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en in 2002 aan het Fashion Institute Arnhem. Sinds oktober 2007 is hij fashion director bij het lifestylemagazine Blend en senior editor voor Capricious magazine in New York. JOFF werkt veel met choreografen, grafisch ontwerpers en fotografen aan performances en reeksen waarin deze specialismen met modevormgeving samenvallen.