TOP

Partij kleding Walter van Beirendonck bij de kringloop

Een reusachtige partij kleren van de failliete Walter Van Beirendonck is bij de kringwinkel terechtgekomen, meldt het Nieuwsblad.

Volgens de Belgische krant zitten tussen de kleren die richting kringloop zijn gegaan flink wat bijzondere designstukken, zoals de overalls die Van Beirendonck in 2004 voor het Antwerpse stadspersoneel ontwierp en de papieren jurkjes die hij samen met zijn levenspartner, ontwerper Dirk Van Saene, bedacht. Aan sommige stukken zitten zelfs nog prijskaartjes die in de honderden euro’s lopen.

Midden februari sloot de Belgische ontwerper zijn conceptstore aan de Antwerpse Sint-Antoniusstraat en vroeg het faillissement aan. Na het faillissement werd een grote onlineverkoop van collectiestukken en winkelinrichting georganiseerd, die uiteindelijk zo’n 59.000 euro opbracht. Na de onlineverkoop trof de verhuurder van het pand echter nog een bomvolle kelder aan met talagepoppen, winkelinrichting en nog een hoop kleding. De verhuurder besloot de kringloop te bellen om de boel op te halen.