TOP

Parijs mannenmode winterseizoen 2022-2023: vrolijke prints en heldere kleuren [deel 1]

De designers die hun nieuwe wintercollecties showden tijdens de Paris Men’s Fashion Week laten zien dat dat seizoen allerminst saai wordt. Maak je op voor vrolijke prints, aaibare designs en heldere kleuren.

Foto’s: L’Estrop

Tijdens de Paris Men’s Fashion Week, van 18 tot en met 23 januari 2022, maakten een aantal designers alweer gebruik van de catwalk. In totaal waren er volgens Business of Fashion 17 fysieke shows, 29 fysieke presentaties en 30 digitale evenementen. Dat het overgrote deel koos voor een veiliger setting dan het fysieke plankier is niet vreemd nu de wereld nog in de ban is van corona. Dat de modeweken door kunnen gaan is fijn voor de inspiratie, juist nu veel modebeurzen wegens de pandemie worden gecanceld.

Mannelijk silhouet

In deze eerste aflevering van de Parijse mannenmodeshows zoomen we in op de collecties van onder meer Isabel Marant, Dior Homme, Kenzo, Hermès, White Mountaineering en de laatste collectie die wijlen Virgil Abloh maakte voor Louis Vuitton. Het kleurenpalet van de items is vrolijk met onder meer hardroze, paars, knalrood, oranje, maar ook zachte tinten groen en geel. De fit is voor broeken overwegend ruim, maar het mannelijke silhouet wordt benadrukt door dit te combineren met een kort jack of sterk ingesnoerde taille. Voor jassen is de trend overduidelijk: van het baseball en bomber jack zijn we nog niet af, evenals de korte of juist lange puffer waarin je helemaal verdwijnt. Verder is het korte jack met borg-voering en dito kraag helemaal bon ton komend winterseizoen. En wie het graag wat feminien houdt, kiest voor voor de zwierigere cape.

Bluemarble

Dior Homme

Hermès

Kenzo

Isabel Marant

Louis Vuitton

White Mountaineering