TOP

Wat doe je met je oude damesschoenen als je inloopkast vol is

Je bent een echte fashionista en loopt letterlijk en figuurlijk met alle trends mee. Natuurlijk ben je daarom ook een echte fan van Textilia.nl. Daar lees je namelijk alles over de nieuwste mode, de trends en wat er in de fashionbranche gaande is. Je zit echter met een probleem, want je inloopkast stroomt over, terwijl je van plan bent om voor de kerst een aantal nieuwe fashion-items in huis te halen.

Hoewel je vanzelfsprekend gehecht bent aan je unieke boots en vintage kleding zal er toch het één en ander opgeruimd moeten worden. Je hebt hierbij gedacht aan een garage sale, maar daarvoor is het niet echt de goede tijd van het jaar. Een openbare verkoop aan huis is te veel werk en je zit ook met die lastige corona maatregelen. Voordat je je hoofd daarover breekt duik je op een rustige najaarsavond je inloopkast in om een selectie te maken wat allemaal weg kan. Dat blijkt al met al een lastige klus. Nadat je een selectie buiten de kast hebt gezet bedenk je een plan van aanpak.

Marktplaats

In vroegere tijden, toen je budget nog wat beperkter was, heb je nog wel eens wat vintage kleding en damesschoenen op marktplaats weten te vinden. Het aanbod op deze plek is nog steeds enorm. En omdat je toch wel bijzondere items hebt die weinig aangeboden worden lijkt het je een geschikte plek om eens een paar items te plaatsen

Facebookgroep

Tegenwoordig zijn er op facebook ook veel groepen en zelfs een aparte marktplaats waar je je spullen op kwijt kunt. Sommige van die groepen hebben duizenden leden, dus als je daar wat op zet zal het zeker bekeken worden. Of je uiteindelijk het gevraagde bedrag zult krijgen is natuurlijk altijd afwachten.

Vinted

Je kent inmiddels de reclame op tv wel die bijna dagelijks meerdere keren voorbij komt. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Via deze app kun je zonder verzendkosten je kleding aan een grote groep fashionista aanbieden. Het mooie bij deze app is dat je precies bij je doelgroep terecht komt die ook altijd naar iets bijzonders op zoek is. Helemaal voor de feestdagen uit zal de belangstelling hier vast groot zijn voor een mooie kleding.

Kringloopwinkel

Zijn er items die je uiteindelijk nergens meer kunt slijten dan kun je het nog altijd doneren aan een goed doel. Dat kan bijvoorbeeld bij de plaatselijke kringloopwinkel. Dan gun je je met plezier gedragen kleding nog een tweede ronde. Er zijn altijd mensen die een smalle beurs hebben of die gewoon gek zijn op spullen van de kringloopwinkel. Het kan natuurlijk zijn dat je het niet ziet zitten dat je in de plaatselijke supermarkt iemand tegenkomt met jouw gedoneerde fashion. Dan is er altijd nog de optie om je kleding en schoenen in een bekende groene kledingcontainer te deponeren. Dan krijgt het alsnog een goede bestemming elders in Nederland of op een ander continent. Alles met elkaar zul je uiteindelijk blij zijn dat er weer voldoende ruimte in je inloopkast is voor de boots en outfit voor de kerstdagen van 2021.