TOP

Outdoorkleuren en wijde fit: de mooiste mannenmodetrends op Preview

De tweede editie van mannenmodebeurs Preview in Nieuwegein maandag 24 januari geeft een mooie doorkijk naar de trends voor volgend winterseizoen. Qua kleur gaat het vooral om zand, groen, beige en bruinen en qua pasvorm is de wijdere fit nog nadrukkelijker aanwezig.

Foto’s: Textilia

Preview is een kleinschalige beurs die wordt georganiseerd in schoenencentrum Cast waar vooral jonge en opkomende merken staan. Deze tweede editie richtte zich nu puur op het mannenmodesegment; op de zomereditie juli 2021 waren ook vrouwenmodelabels vertegenwoordigd. In totaal presenteerden 45 merken hun nieuwe collecties voor winter 2022-2023, waaronder Kings of Indigo, Gabba, Forét, Faguo, Law of the Sea, Elvine, Anerkjendt, Matinique, Kultivate, Just Junkies en The GoodPeople.

Lees ook: ‘Eerst editie Preview smaakt naar meer’

Zachte kleuren

In de collecties viel op dat vooral de outdoorkleuren goed scoren, zowel voor jassen als voor broeken en shirts. Flessengroen, donkerbruin (en alle daarvan afgeleide kleuren) en blauw blijven populair. Opvallend was dat er ook aandacht is in de winter voor zachte kleuren, zoals roze, kaki, zand en caramel. Verder is geïnvesteerd in luxe gebreide items, bouclé truien, wollen en teddy jassen. Layering blijft een trend in dit segment, vooral in combinatie met het overshirt wat overigens niet meer in een standaard klassieke ruit wordt uitgevoerd, maar in meer uitgewerkte stoffen en prints. De fit van tops en broeken is wijder; de Nederlandse man die ooit zo moeilijk in een strakke broek te krijgen was, moet die zo zoetjes aan toch gaan verruilen voor de ruime fit. Bekijk hieronder de beelden:

Kultivate