TOP

Ben Sherman en Ted Baker Tailoring nu ook voor de Nederlandse man

De Britse merken Ben Sherman en Ted Baker Tailoring zijn er nu ook voor de Nederlandse man. Met hun Angelsaksische handschrift zijn ze gemaakt voor mannen die graag goed gekleed gaan.

Ben Sherman en Ted Baker Tailoring zijn Britse mannenmodemerken die veel met elkaar gemeen hebben, maar ook duidelijk van elkaar verschillen. Ben Sherman bestaat sinds 1963 en brengt zowel casual mannenmode als formele outfits. Het merk heeft een echt Engelse handtekening, zowel in de patroondessins als in de kleurkeuzes, die anders zijn dan in Europa gebruikelijk is. De collectie is er in maat small tot 4xl, behoort tot het middensegment en heeft een marge van 2.6 tot 3.0.

Ted Baker Tailoring staat voor formele kostuums, jasjes en overhemden in meerdere fits. In Groot-Brittannië is zo’n vijftien procent van alle verkochte formele kostuums afkomstig van de Baird Group. In Nederland wordt veel verwacht van hun slim fit-collectie. De prijzen lopen van 350 tot 500 euro en de marge is 2.6.

Sterke merknamen

Ben Sherman is een licentiemerk van Marquee Brands en Ted Baker Tailoring is een licentiemerk van de Baird Group, die sinds 1894 bestaat en deel uitmaakt van de internationale Arafa Group. Dit internationale bedrijf is gevestigd in Egypte, waar zo’n 13.000 mensen in de productie werken.

Hoewel ook de Baird Group te lijden heeft gehad onder de Covid-pandemie, is besloten om met de merken Ben Sherman en Ted Baker Tailoring een stap vooruit te zetten en uit te breiden naar Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het gerenommeerde moederbedrijf heeft genoeg kennis van de markt en durft het aan met de sterke merknamen, met de commerciële en vernieuwende collecties die ze in huis hebben.

Vernieuwing

Jan van Herwijnen, als countrymanager verantwoordelijk voor de verkoop in ons land, stelt dat de merken Ben Sherman en Ted Baker Tailoring heel geschikt zijn voor de detaillist die op zoek is naar iets anders. “Het zijn merken met een ander handschrift, met eigen dessins en kleurstellingen vanuit een andere gedachte. Het is minder voorspelbaar en anders dan wat op dit moment wordt aangeboden in Nederland. Het zijn merken voor wie op zoek is naar vernieuwing.”

De countrymanager heeft inmiddels veel positieve reacties ontvangen en verwacht dat Ben Sherman en Ted Baker Tailoring het in Nederland goed zullen doen. “Het is lastig geweest in formele kleding, maar er is altijd een golfbeweging. Op dit moment zien we veel smart casual, maar er is sprake van een inhaalslag van formele kleding. Je ziet het in Engeland al. Mensen hebben heel lang in hoodie achter de laptop gezeten, maar een mooi pak is gewoon fijn om weer aan te hebben.”

Benieuwd naar Ben Sherman en Ted Baker Tailoring? Jan van Herwijnen is met een showroom te vinden in het Cube Fashion Centre in Almere (showroom C4.44). De merken zijn bovendien aanwezig op de Euretco Buying Days (31 januari en 1 februari 2022).

Info: baird-group.co.uk, jan.vanherwijnen@baird-group.co.uk, 06-10882684