TOP

Orangebag viert tienjarig bestaan

Webshop Orangebag bestaat tien jaar. Eind 2005 startte de webshop vanuit de zolderkamer van oprichtster Tineke Sluiter en inmiddels staat er een bedrijf met 25 personeelsleden en 120 modemerken.

Tineke Sluiter kwam in 2005 op het idee om een webshop te openen omdat ze haar favoriete merken alleen in het buitenland en niet in Nederland online kon kopen. “Daar moeten meer vrouwen tegenaan lopen”, dacht ze. Na jaren als registeraccountant en zelfstandig interim manager gewerkt te hebben, waagde ze de overstap naar de modebranche zonder enige ervaring in de mode en begon ze met Orangebag.nl. “Waarschijnlijk is dat juist een voordeel geweest”, denkt Sluiter. “Ik werd niet gehinderd door vooroordelen die er op dat moment bestonden, en die er misschien nog steeds wel zijn, wat betreft het online verkopen van kleding en schoenen.”

Aanbod

Orangebag begon als webshop voor vrouwenmode, maar verkoopt daarnaast inmiddels ook kindermode en mannenmode in dezelfde stijl. Het aanbod bestaat tegenwoordig uit 120 merken in het middenhoge segment, zoals Humanoid, Drykorn, Maison Scotch, Closed, Patricia Pepe, Samsoe Samsoe, American Vintage, Dante 6, Day Birger et Mikkelsen en Twint-Set.  

Trots

Orangebag is dit jaar voor de zesde achtereenvolgende keer FD gazelle en blijft daarmee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoren. Sluiter: “Ik ben er trots op dat we als pionier bekend staan in de branche, onder andere doordat wij vanaf het begin internetshoppen persoonlijk hebben gemaakt.” Vanaf de allereerste bestelling gaat er een handgeschreven, gepersonaliseerd kaartje met het pakketje mee. Niet als marketingtool, maar om de klant te bedanken voor het vertrouwen in Orangebag.

Verjaardagskaart

Na meer dan 300.000 kaartjes te hebben geschreven, wil de jarige webshop nu graag zelf handgeschreven verjaardagskaartjes ontvangen van klanten. Onder alle ingezonden kaartjes worden wekelijks, tot en met 30 november, prijzen verloot van merken die in de webshop verkocht worden.

Orangebagnl 10 jaar