TOP

Open32 overgenomen door oprichter

Open32 is eerder deze maand overgenomen door Bas Koijk, de oprichter en voormalig eigenaar van de keten. De afgelopen jaren was de formule eigendom van de deze week failliet verklaarde Brand Retail Group.

Bas Koijck heeft voor de volle honderd procent multibrandketen Open32 en modemerk Silvercreek overgenomen. Beide zijn onderdeel van de B32 Groep. De mode-onderneming ziet in Koijck, de aangewezen persoon om de formule ‘op eigen kracht een succesvolle toekomst te bieden’. Open32 heeft 70 winkels in Nederland.

Autonoom

“We zijn zeer positief gestemd”, vertelt Menno Dings, marketingmanager bij de B32 Groep. “Vooralsnog blijven we dezelfde koers varen als de voorgaande jaren. Maar het is prettig dat we weer autonoom ons eigen ding kunnen doen. Onder de Brand Retail Group en Varova (de laatste jaren eigenaar van de keten, red.) waren een aantal zaken meer gecentraliseerd.” Oprichter Koijck zal geen actieve bestuurlijke rol spelen in het bedrijf. Het huidige managementteam blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Brand Retail Group

De laatste jaren was de keten in handen van de Brand Retail Group, net als modebedrijven als Sissy-Boy, Kings of Indigo, Gsus en Tumble ’n Dry. Uit gegevens van Faillissementsdossier blijkt dat de Brand Retail Group Holding op 5 november failliet is verklaard.