TOP

OntFront showt strijdbare collectie op Fashion Week

Zondagmiddag showde OntFront hun nieuwe collectie Tonight is the Knight. Een op de riddertijd geinspireerde collectie hedendaagse stoere mannenmode. Het was de eerste keer dat OntFront, in 2007 opgericht door Liza Koifman en Tomas Overtoom, een show op de Fashion Week gaf.

De start van de show was spectaculair: een enorme gevleugelde eenhoorn werd de catwalk opgeduwd door een ridderknecht. Zangeres Dewi zat als amazone in het zadel van de eenhoorn. Gekleed in een breedgeschouderde witte amazonejas in krijtstreep, een brede bruine leren ceintuur en een beige paardrijbroek, zong Dewi live Army of Me van Bjork terwijl ze langzaam over de catwalk werd gereden.

Na dit optreden was het de beurt aan het leger modellen. De typische OntFront-krijtstreep was opnieuw in veel van hun creaties te zien. De pantalons, blazers en overhemden waren uitgevoerd in blauwgrijze, zilveren, witte en beige tinten, gecombineerd met rode details.

Shirts waren deels opengewerkt zodat het oogde als een stoffen malienkolder. Verder werd er als dessin gebruik gemaakt van het idee van het ridderwapen: een simpele vlakverdeling in twee kleuren, of een schaakbord als print. Ook waren er stukken stof op onder andere schouders en borst van de blazers, shirts en blouses gezet, wat de subtiele illusie van bepantsering gaf. De achterzakken waren opvallend vaak schuin op de broek geplaatst. 

Het resultaat is een collectie herenmode met een twist. De collectie en de show oogstten veel waardering bij het publiek. In het persbericht zegt OntFront de ridderslag te verlenen aan mannen die op zoek zijn naar subtiel progressieve kleding, met deze collectie is OntFront hard op weg naar een eigen titel in de ridderstand.

Bekijk hier de show van OntFront