TOP

Stickeractie tegen skimbendes

Detailhandel Nederland steunt Currence en de Nederlandse banken in de strijd tegen skimbendes door voor 21 augustus tienduizenden Xentabetaalautomaten in Nederland te voorzien van unieke stickers, die moeten voorkomen dat criminelen de betaalautomaten kunnen bewerken.

Detailhandel Nederland roept winkeliers op mee te werken aan de stickeractie van de Xentabetaalautomaten. De unieke sticker is een bewezen veilige voorzorgsmaatregel, die voor winkelies niets kost maar hopelijk wel veel oplevert.

Skimmen is het door criminelen kopiëren van de informatie op de magneetstrip van de

betaalpas door bijvoorbeeld apparatuur in of op betaalautomaten te plaatsen. Omdat dit winkeliers veel (imago)schade toebrengt heeft de aanpak van skimbende voor Detailhandel Nederland topprioriteit. Zo heeft Detailhandel Nederland in mei van dit jaar een overeenkomst met de banken gesloten om de introductie van een veiligere chiptechniek op de betaalpassen te versnellen van 2013 naar 2011. De nieuwe chip is veel veiliger dan de magneetstrip en op dit moment niet te kraken.

 

Checklist om skimmen te voorkomen: 

  • controleer de betaalautomaat dagelijks aan de buitenkant op aanpassingen
  • controleer de stickers meerdere keren per dag
  • controleer bij inbraak altijd de betaalautomaat
  • controleer altijd de identiteit of bel uw leverancier wanneer een monteur langskomt voor controle of reparatie van de betaalautomaat