TOP

Michael Barnaart van Bergen ontwerpt voor Sacha

Na Jan Taminiau, Daryl van Wouw, Jan Jansen, Judith Osborn gaat schoenenketen Sacha nu samenwerken met de jonge mode-ontwerper Michael Barnaart van Bergen.

Dit jaar bestaat het familiebedrijf Sacha 100 jaar. Dit vieren ze met de limited edition-collectie die Barnaart van Bergen voor de jarige Sacha heeft ontworpen.

Michael Barnaart van Bergen : “De hak van de schoen bepaalt je lichaamshouding, het ritme waarin je loopt en hoe een jurk om het lichaam beweegt. Mijn prèt?â?porter-collectie ontstond pas toen het ontwerp van de schoen klaar was.”

Volgens de jonge ontwerper lijkt de wereld verhard en vervlakt, maar ontstaan achter façades van harde zwart-witte lijnen juwelen die gekoesterd moeten worden. Zijn collectie verwijst naar dit contrast: een zwart-witte robuuste pump is tegelijkertijd een sierlijk open model in goudtinten. “Maar zelfs de meest robuuste schoen vind in mijn wereld een opening in de vorm van een open teen, als een cadeautje, om een glimp te geven van wat zich aan de binnenkant bevind”, zegt hij.

Michael Barnaart van Bergen presenteert voor zomer 2010 zijn tweede prèt-â-porter-collectie en een collectie couturejaponnen. Met deze collectie richt Michael Barnaart van Bergen zich op de elegante vrouw vol ambitie en met een internationale flair. De schoenen zijn exclusief bij Sacha te koop vanaf oktober 2009. Prijzen variëren van €69,95 tot €79,95.