TOP

Smartphone populair voor verrichten van online betalingen

Een op de vijf online betalingen worden gedaan met een smartphone. Dat meldt dienstverlener in het betalingsverkeer Adyen.

Transacties via mobiele apparaten zit in de lift, meldt Twinkle op basis van cijfers van Adyen. In het zogeheten rapport Adyen Mobile Payments Index staat te lezen dat eenderde van de online betalingen in ons Nederland verloopt via een tablet of smartphone. Het totaal aantal transacties in juni 2015 was 32,9 procent. In januari was dat nog 29,7 procent.

 

iPhone populair

 

Vooral het aandeel online betalingen met de smartphones is gestegen van 20,9 procent in juni 2015 tegenover 15,9 procent in januari van dit jaar. Een op de acht van de Adyen-betalingen verliep vorige maand via de iPhone. Windows Mobile wordt hiervoor het minst gebruikt: 0,1 procent in juni.

 

Apple heeft ook een voorsprong bij de transacties via de tablet: met een aandeel van 9,7 procent heeft de iPad op dit vlak een duidelijke voorsprong op Android-tablets, die goed waren voor 2,3 procent van de transacties in juni.

 

Terrein prijsgeven

 

Maar in het algemeen moeten tablets terrein prijsgeven op de smartphone in het online betalingsverkeer, concludeert Adyen. Was dat aandeel in januari nog 13,8 procent van alle transacties, in juni was dat 12,0 procent.

 

Betaaldienstverlener Ayden brengt op basis van klantendata elk kwartaal de ontwikkelingen op de online betaalmarkt in kaart.