TOP

Only over plus sizecollectie: ‘We zijn tweeledig bezig deze markt te bewerken’

Het Deense denimmerk Only zet in op grotere maten. Niet alleen wordt de reguliere collectie aangevuld met XXL-maten, ook biedt het vanaf nu de plus sizelijn Only Carmakoma aan. Marieke Ros, de Nederlandse country salesmanager van Only: “We houden bijvoorbeeld meer rekening met curves.”

Het nieuwste sublabel Only Carmakoma komt voort uit de overname van het Deense plus sizemerk Carmakoma door Bestseller, het moederbedrijf van Only, in september 2017. Na de koop van het label gaf Only-directeur Finn Poulsen al aan te geloven in de plus size-doelgroep: “We verwachten dat Only Carmakoma in een periode van drie jaar in staat is om tien procent van de totale omzet van Only in te nemen.” 

 

Trendgericht en betaalbaar

Carmakoma bracht tussen 2008 en 2017 premium mode in grotere maten op de markt. Het nieuwe Only Carmakoma borduurt verder op dezelfde pijlers als het hoofdmerk door vooral betaalbaar en trend- en jeansgericht te zijn. Of zoals het merk in een persbericht zegt: ‘Only Carmakoma wil voorlopen op het gebied van denim en jeans voor de curvy girl. Van rock chic tot vrouwelijk, hoog getailleerd en met skinny fits.’ De kleding van het label is verkrijgbaar in de maten 42 tot en met 54.

 

Rekening houden met curves

Marieke Ros, de Nederlandse country salesmanager van Only, geeft aan dat Only al langer potentie ziet in grotere maten. “We zijn tweeledig bezig deze markt te bewerken. Enerzijds door XXL-maten toe te voegen aan de reguliere Only-collectie. En met Only Carmakoma richten we ons nog specifieker tot deze doelgroep. Het is namelijk niet zo dat we de kleding zomaar kunnen vergroten. Bij de maat 42 uit de Only Carmakoma-lijn houden we bijvoorbeeld meer rekening met curves.” 

 

Online

De kleding van Only Carmakoma is in eerste instantie online verkrijgbaar. Dit voorjaar bieden de eigen webshop en andere grote retailers als Wehkamp en Zalando de collectie al aan. Vanaf augustus is de lijn ook verkrijgbaar bij zelfstandige winkels. Ros: “We richten ons voornamelijk op winkels die een compleet beeld kunnen laten zien. Dit kunnen reguliere modezaken zijn, maar ook plus size speciaalzaken.” Vooralsnog wordt Only Carmakoma niet opgenomen in de bestaande Only of Vero Moda-winkels, omdat de onderneming ‘geen versnipperd beeld’ wil aanbieden.Only Carmakoma