TOP

Onderzoek: man vraagt vrouw om kledingadvies

40 procent van de mannen vraagt de mening van zijn partner over de kledingkeuze voordat hij online iets bestelt. Dat blijkt uit onderzoek van webshop Drezzd.com onder ruim1500 Nederlanders.

“De Nederlandse man is vrij onzeker over het aanschaffen van zijn kleding”, verklaart directeur www.Drezzd.com, Yvette Noorlander . “Het zijn voornamelijk mannen in de leeftijdscategorie tot 34 jaar die naar de mening van hun partner vragen. Naarmate de man ouder wordt neemt hij zelf de beslissing.” Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mannen graag met zijn partner wil shoppen, terwijl maar 23 procent van de vrouwen hier de voorkeur aan geeft. De Nederlandse vrouw shopt liever alleen of met vriendinnen.

Kwart niet modebewust
Ook het modebewustzijn van de man laat te wensen over. Meer dan 25 procent van de mannen voelt zich niet modebewust of is niet met mode bezig. “Je ziet toch dat de Nederlandse vrouw hier meer oog voor heeft. Ze neemt meer de tijd voor het uitkiezen van de kleding en helpt haar partner graag een handje. 39 procent van de vrouwen vindt zichzelf wel modebewust.”