TOP

Omzet telt mee bij aanvraag huurkorting, Black Bananas opent buitenlandse store, corona-uitbraak Nike-fabriek

Corona treft Vietnamese fabriek van Nike, de online omzet telt mee bij de aanvraag van huurkorting en Black Bananas gaat over de Nederlandse grenzen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 21 juli.

Deze lingeriestijlen dragen singles

Lingerieketen Hunkemöller en datingapp happn deden onderzoek naar wat singles het liefst dragen tijdens een eerste afspraak. Marine Ravinet, Head of Trends bij happn, vertelt over de uitkomsten: “Het is heel interessant om te merken dat na een jaar van binnen zitten, de singles dat vlammetje nog niet zijn kwijtgeraakt om een date spannend te maken en het vuur aan te wakkeren. Het tegenovergestelde is waar, ze doen moeite en willen zich sexy en zelfverzekerd voelen. Dat is een hele positieve boodschap en laat ons zien hoe belangrijk liefde is in ieders leven.” Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat meer dan 43 procent van de ondervraagde vrouwen zegt dat mooie lingerie haar meer zelfvertrouwen geeft en haar mindset bij het daten een boost geeft. 39 procent van de ondervraagde singles zegt dat ze tussen de 30 en 50 euro spendeert aan nieuwe lingerie om een date mee te verrassen. Meer dan 31 procent geeft meer dan 50 euro uit aan lingerie voor een date en 48 procent van de single vrouwen draagt een sexy outfit op de eerste date. 17 procent stuurt foto’s van haar lingerie voorafgaand aan de date. Verder is de meest gekozen lingeriestijl voor een eerste date ‘cute girl next door’ (38 procent) en precies een kwart (25 procent) van de vrouwen kiest voor een femme fatale look.

Zalando en Homerr bundelen krachten

Online platform Zalando heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse logistieke netwerk Homerr. Homerr fungeert onder andere als ophaal- en afleverpunt voor particulieren. De nieuwe samenwerking met Zalando volgt op een succesvolle pilot met 500 zogenaamde Homerrpunten en is nu uitgebreid naar 1.500 locaties in Nederland. Zalando wil de afstand naar het afleverpunt voor Nederlandse consumenten verkleinen en de CO2-uitstoot van retourzendingen verminderen. Deze stap maakt onderdeel uit van de duurzaamheidsstrategie van Zalando genaamd do.MORE. Masood Choudhry, VP Logistics bij Zalando, zegt hierover in een persbericht: “Onze ambitie is om het retourproces zo makkelijk en duurzaam mogelijk te maken. We kijken voortdurend naar manieren om onze impact op het klimaat te verkleinen, bijvoorbeeld door efficiëntere logistiek en verpakkingen. In 2020 hebben we onszelf op wetenschap gebaseerde doelen gesteld die in lijn zijn met het Akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Onze eigen bedrijfsvoering draait op 100 procent duurzame energie, wat voor een vermindering van 64 procent in CO2-uitstoot zorgde sinds 2017. Onze volledige bedrijfsvoering, inclusief verzending en retouren, is al sinds oktober 2019 klimaatneutraal via CO2-compensatie.”

Dit is de eerste buitenlandse flagship store van Black Bananas

Na tien jaar gaat het modemerk Black Bananas de grens van Nederland over. Het label opende begin deze maand een flagship store aan de Leopoldstraat in Antwerpen. Volgens het persbericht is dit een volgende stap naar internationale doorgroei. Founder Wesley Balnikker vertelt hierover: “We hebben als team hard gewerkt aan deze milestone, een mooie flagship store die niet alleen bestemd is voor klanten, maar ook als pr-ruimte voor onze ambassadors vanuit België en Nederland. Het doel is altijd geweest om te bouwen aan onze community worldwide.” In de winkel zijn de volledige vrouwen-, mannen- en kindercollecties verkrijgbaar.

Lees ook: Binnenkijken bij de flagshipstore van Black Bananas in Antwerpen

Omzet online telt mee bij huurkorting

Winkeliers moeten de omzet die behaald is via de webshop meetellen als ze huurkorting vragen. Dat meldt Retailtrends vandaag. Dit blijkt uit een tussenvonnis van de kantonrechter in Rotterdam in een zaak die was aangespannen door Scotch & Soda. De kledingketen eist tienduizenden euro’s terug van verhuurder Herbel, omdat de omzet in de winkels veel lager uitviel door de coronamaatregelen. De vaste lasten lopen wel gewoon door, benadrukt Scotch & Soda. De keten rekent de onlineomzet niet mee, omdat de webshop onder een andere bv valt. De kantonrechter vindt het niet redelijk dat deze omzet buiten beschouwing wordt gelaten. Huurrechtadvocaten zeggen tegen het FD dat deze zaak gevolgen kan hebben voor andere winkelketens en hun huurbazen. Winkeliersorganisatie Inretail vindt dat de onlineomzet niet moet worden meegeteld, zo vertelt een woordvoerder tegen de krant. De zaak gaat begin augustus verder.

Corona-uitbraak Nike-fabrieken in Vietnam

Bij fabrieken in Vietnam die sportschoenen van Nike maken, zijn grote uitbraken van het coronavirus waardoor leveringen uit het Aziatische land kunnen worden verstoord. Dat bericht Nieuws.nl. In Vietnam wordt ongeveer de helft van alle schoenen van Nike gemaakt. Door de uitbraken wordt de productie nu ontregeld. Het Amerikaanse Nike biedt werk aan meer dan 450.000 mensen bij zijn toeleveranciers in Vietnam. Ook de sportmerken Adidas en Puma laten schoenen maken in het land, dat gebukt gaat onder een nieuwe golf van uitbraken met het coronavirus, onder meer in de zuidelijk gelegen metropool Ho Chi Minh-stad en hoofdstad Hanoi. Er zijn nieuwe lockdownmaatregelen ingevoerd om de uitbraak tegen te gaan. Nike zegt er vertrouwen in te hebben dat de ontwikkelingen in Vietnam het hoofd geboden kunnen worden en dat de gezondheid van werknemers van het grootste belang is.

Foto: Zalando x Homerr