TOP

Weer fysieke shows tijdens Amsterdam Fashion Week 2021

Het programma van de Amsterdam Fashion Week 2021 is bekend. De modeweek zal komend najaar opnieuw in hybride vorm plaatsvinden, van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 september, met presentaties van onder meer Duran Lantink, Natan, Ronald van der Kemp, Schepers Bosman en Wandler. Een overzicht.

Foto: Team Peter Stiger

“We zijn blij dat we deze editie van Amsterdam Fashion Week weer fysieke shows en presentaties kunnen organiseren én die online met de rest van de wereld kunnen delen”, laat eigenaar Danie Bles in een persbericht weten. “Als we één ding geleerd hebben tijdens deze pandemie, is het dat iedereen de combinatie tussen fashion in fysieke en digitale vorm omarmt.”

De modeshows en performances worden georganiseerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en de huisregels van de locaties. Wie niet aanwezig kan zijn, kan meekijken via een livestream. Verder kan iedereen op 2 en 3 september terecht bij conceptstore The Hub in The Collection in Amsterdam (Stadhouderskade 85) en op 4 september bij de tijdelijke winkel Four Amsterdam voor AFW-merchandise en het customizen van sneakers of kleding. Dit is het programma van dag tot dag.

Woensdag 1 september

Aftrap met een show van het ontwerpersduo Schepers Bosman in hotel The Grand in Amsterdam. Het gaat om een overzichtscollectie in samenwerking met artiesten van het lokale label Bloomer Records. Verder vindt op de openingsavond de collectiepresentatie van het luxe tassen- en schoenenmerk Wandler plaats.

Donderdag 2 september

De donderdag start met een presentatie van couturier Ronald van der Kemp. Verder viert Batavia Stad Fashion Outlet zijn 20-jarig bestaan met de expositie ‘H20RA! Trade for charity’, waarvoor twintig Nederlandse ontwerpers nieuw werk hebben gecreëerd met in het outletcentrum gevestigde merken. Deze expositie wordt gelanceerd tijdens de Amsterdamse modeweek. Streetwearlabel Jenneskens geeft een ‘360 experience show’ op het industrieterrein van Amsterdam Sloterdijk. In de avond viert Humanoid zijn 40-jarig bestaan met een collectie geïnspireerd op archiefstukken in het Kröller-Müller Museum.

Vrijdag 3 september

Presentatie van ontwerper Duran Lantink en Lichting 2021, waarbij veertien geselecteerde alumni van de zeven Nederlandse fashionopleidingen hun werk presenteren aan modeprofessionals en -pers. Het evenement vindt plaats in Capital C, waar ook de ‘Religion’-show van Reconstruct en Bud te zien zal zijn.

Lees ook: Darwin Winklaar wint Lichting 2020 met ‘mode zoals mode bedoeld is’

Zaterdag 4 september

Show van het Belgische modehuis Natan voor zomer 2022. De jonge Armeens-Nederlandse ontwerper Wannes Akop maakt zijn debuut met een collectiepresentatie voor zomer 2022 in hotel De L’Europe. Ontwerper Bodil Ouédraogo (hoofdfoto) komt met een show en capsulecollectie in samenwerking met sneaker- en streetwearzaak Patta, waarin afro-modernisme, West-Afrikaanse couture en Afrikaanse diaspora-streetwear centraal staan.


Het volledige programma met de locaties en tijden wordt binnenkort bekend gemaakt. Ga voor meer informatie naar de vernieuwde website van Amsterdam fashion Week.