TOP

Binnenkijken bij de flagshipstore van Black Bananas in Antwerpen

Black Bananas gaat de grens over. Het Nederlandse streetwearmerk strijkt neer in modestad Antwerpen, een opmaat voor verdere internationale groei.

Het Nederlandse Black Bananas maakt de oversteek naar België. Het streetwearmerk opende begin deze maand een flagshipstore aan de Leopoldstraat in Antwerpen, de eerste stap voor verdere internationale groei. “We hebben als team hard gewerkt aan deze mijlpaal”, vertelt oprichter Wesley Balnikker in een persbericht. “Een mooie flagshipstore die niet alleen bestemd is voor klanten, maar ook als pr-ruimte voor onze ambassadeurs in België en Nederland dient. Het doel is altijd geweest om te bouwen aan onze community worldwide.” In de winkel zijn de volledige vrouwen-, mannen- en kindercollectie verkrijgbaar.

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Bekend terrein

Black Bananas deed al ervaring op in Antwerpen met de opening van een pop-upstore afgelopen najaar. Die diende vooral als marketingtool, vertelde Balnikker destijds. Black Bananas was toen net met een agent in België gestart. “Om klanten bekend te maken met het merk is het makkelijker om ze uit te nodigen in een winkel waar ze de collectie kunnen zien en voelen.”

Begonnen met één T-shirt

Black Bananas bestaat inmiddels tien jaar Het merk is ontstaan toen Balnikker een T-shirt ontwierp voor een mede-stagiair, met wie hij samenwerkte op Curaçao. Dat sloeg zo aan, dat hij bij terugkomst in Nederland een apart label opzette. Black Bananas heeft het aanbod sindsdien flink uitgebreid met collecties voor mannen, vrouwen en sinds zomer 2019 ook voor kinderen.

Foto’s: Black Bananas