TOP

Binnenkijken bij Roest in Katwijk

Ruim anderhalf jaar geleden openden Rosanna Wassenaar en Esther Heeneman hun conceptstore Roest in Katwijk. "Het was even spannend of Katwijk hier wel klaar voor is; we waren in het begin nog wat voorzichtig met inkopen. Maar inmiddels blijkt dat het werkt."

Bij Roest in Katwijk is naast de kleding alles te koop, inclusief de meubels, planten en schilderijen van Katwijk. “We werken veel samen met lokale ondernemers. De meubels verkopen we bijvoorbeeld in samenwerking met meubelwinkel Keunn in Noordwijk. Daardoor zag de winkel er snel professioneel uit, zonder dat we grote investeringen hoefden te doen. We konden binnen tien dagen open”, zegt mede-eigenaar Rosanna Wassenaar:

Links Rosanna Wassenaar, rechts Esther Heeneman

Voorzichtig inkopen

Roest heeft een duidelijke eigen stijl: vrouwelijk met een stoere twist en een beetje bohemian. “Noem het de festivallook. Het was even spannend of Katwijk hier wel klaar voor is; we waren in het begin nog wat voorzichtig met inkopen. Maar inmiddels blijkt dat het werkt”, zegt Esther Heeneman.

Strenge keuzes

Roest verkoopt vooral merken die nog niet zoveel verkooppunten in Nederland hebben, zoals 24 Colours, Colourful Rebel, Milla Amsterdam, Native Youth, Rut & Circle, Thinks I like Things I love en Ydence. “We maken strenge keuzes bij de inkoop. en kopen bewust klein in, vooral de meer uitgesproken items. Het is vervelend als je nee moet verkopen, maar het is ook een trigger voor klanten om iets níet te laten hangen.” Social media is een goed hulpmiddel bij de verkoop. “Zodra we iets op Instagram zetten, krijgen we superveel reacties. Klanten komen binnen voor dingen die ze op Instagram hebben gezien.”

Het hele interview met Roest lees je in Textilia 3, die op 14 februari 2020 verschenen is.