TOP

Olcay Gulsen: Supertrash heeft faillissement aangevraagd

Niet verrassend, toch onverwacht: Supertrash heeft op 20 maart 2018 faillissement aangevraagd. Dat heeft Olcay Gulsen dinsdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

In het tv-programma RTL Boulevard heeft Olcay Gulsen bevestigd dat er faillissement is aangevraagd voor het bedrijf Supertrash. De 150 werknemers hebben dat vanmiddag te horen gekregen van het management. De reden is dat er te veel verlies wordt gemaakt.

“Ik vind het heel erg pijnlijk, het is mijn levenswerk. Maar vooral heel erg heel pijnlijk voor iedereen die betrokken is en alle medewerkers. Het is voor mij wel een beetje een zwarte dag.”, zegt Gulsen in RTL Boulevard

Problemen spelen al langer

Het rommelde al een paar jaar. In februari vertrok de Waalwijkse al als ceo bij het bedrijf. Ze werd opgevolgd door Charles Paape. Hij was eerder ceo en cfo bij Free Record Shop, The Phone House en Dixons.

Maar het ging al eerder niet goed. Het merk St.udio is nooit echt goed van de grond gekomen.Daarover zei ze in een interview met Textilia: “ST.studio is geen droom die wordt gedreven door omzet.” Nu zegt ze: “De in 2016 gelanceerde lijn St. studio sloeg niet aan en ik kocht twaalf verliesgevende winkels terug van franchisers. Het bedrijf had daardoor een heel slecht jaar, we moesten reorganiseren.”

Kapitaalinjectie

In februari 2017 werd bekend dat het bedrijf een kapitaalinjectie van enkele miljoenen zou hebben gehad. Ongeveer de helft was volgens zakenblad Quote door Olcay Gulsen zelf wordt betaald, de andere helft kwam ‘van een groep Nederlandse mode-investeerders’.

Dat heeft dus niet geholpen. Volgens Gulsen hebben de aandeelhouders dinsdagmorgen besloten ‘om niet verder te gaan’. Gulsen, die sinds kort minderheidsaandeelhouder is, heeft woensdag met de curator gesproken, meldt RTL Nieuws. “Alle winkels van het failliet verklaarde modemerk Supertrash blijven voorlopig gewoon open. Het gaat om twaalf modezaken in Nederland en België. Dat laat een woordvoerder van de curator weten”, meldt de NOS.