TOP

Oilily weer in particuliere handen

Het kinder- en vrouwenmodemerk Oilily is overgenomen door Age Hollander (52) en Lea Ward (44), ook uit Amsterdam. Door het controlerend belang van het echtpaar in het modebedrijf is Oilily weer een familiebedrijf.

Oilily is begin jaren zestig opgericht door Willem Olsthoorn die het merk in 2003 verkocht aan investeerder H2Equity en ABN Amro Participaties. Age Hollander was als medeoprichter van H2Equity al jaren op de achtergrond actief bij Oilily. Hollander en Ward kochten de aandelen met steun van een bank en los van investeringsmaatschappij H2Equity.
Meer winkels

De afgelopen jaren werd er gesaneerd. In 2008 werd de collectie flink onder handen genomen. Ook verhuisde Oilily van Alkmaar naar het Kraanspoor-gebouw in Amsterdam-Noord. Volgens Hollander komen er geen nieuwe operaties aan. Het paar wil juist winkels openen. Aan Het Parool vertellen ze: “We gaan drie winkels openen in Amerika. In Japan hebben wij onlangs een grote winkel geopend. Wij kijken voor onze uitbreiding naar alle grote steden, met name in het Verre Oosten. We denken ook aan uitbreiding in Nederland en dus ook in Amsterdam.” Oilily heeft nu twee winkels in Amsterdam, in totaal heeft Oilily tachtig winkels. Bij Oilily werken 625 mensen, waarvan 175 in Nederland.

Hollander werkte als investeerder, bankier en consultant. Ward was actief voor levensmiddelenproducent Procter & Gamble.