TOP

Nieuwe sneaker hotspot geopend in Amsterdam: Hyp3

Amsterdam is een bijzondere sneakerstore rijker, nu Hyp3 officieel de deuren heeft geopend van een winkel in Oud-Zuid. Het jonge bedrijf koopt limited edition-series op en verkoopt deze door binnen een luxe retailomgeving.


Limited edition sneakers zijn gewild, maar voor liefhebbers niet altijd eenvoudig verkrijgbaar. Dat weet Yassine Al Mobaress sinds hij in 2015 begon met het doorverkopen van limited edition sneakers aan zijn vrienden en familie. Al snel was er zo veel vraag dat hij een kleine social media-shop opzette om door te groeien. Een fysieke winkel aan de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat, die hij opzette met zijn compagnon Sourayen Beckers, is nu een volgende stap in het bestaan van Hyp3.

Mix van ‘luxe en coolness’

Hyp3 is volgens de oprichters een ‘high-end retail experience voor waar luxe en coolness samen komen’. Voor sneakerheads wordt de zoektocht naar de limited edition een stuk makkelijker met de komst van de retailer, want Hyp3 biedt volledige maatseries aan. Klanten kunnen ook een zoekorder naar een bepaalde sneaker plaatsen bij Al Mobaress en Beckers. De collectie is vooralsnog alleen in de winkel te verkrijgen, in een later stadium wordt ook een webshop gelanceerd. 

Credit beeld: Elzo Bonam