TOP

Collectie Iris Apfel met H&M, nieuwe sneakerwinkel geopend in Amsterdam en Brandy Melville beschuldigd van discriminatie

H&M lanceert een collectie met stijlicoon Iris Apfel die onlangs 100 kaarsjes uitblies. Verder wordt de topman van tienerketen Brandy Melville beschuldigd van discriminatie en openen twee sneakerresellers een winkel in Amsterdam. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 10 september.

Nieuwe sneakerwinkel in Amsterdam geopend

Amsterdam is een nieuwe sneakerwinkel rijker. Hyp3 aan de Cornelis Schuyt in Oud-Zuid verkoopt limited edition sneakers die eigenaren Yassine Al Mobaress en Sourayen Beckers zelf bij elkaar scharrelen. Voor sneakerheads wordt de zoektocht naar de limited edition een stuk makkelijker met de komst van de retailer, want de winkel biedt volledige maatseries aan. De collectie is vooralsnog alleen in de winkel te verkrijgen, in een later stadium wordt ook een webshop gelanceerd.

Lees ook: Nieuwe sneaker hotspot geopend in Amsterdam

H&M en Iris Apfel ontwikkelen collectie

De New Yorkse zakenvrouw en stijlicoon Iris Apfel, vierde onlangs haar 100ste verjaardag en dit wordt gevierd door een samenwerking met H&M. Apfel en de Zweedse retailer hebben een ecclectische collectie ontwikkeld van jurken, setjes en flink wat accessoires. “De collectie is speels, ‘over the top’ en vol levendige kleuren, prints en stoffen. Net als Iris zelf; een unieke en buitengewone vrouw met een creatieve en gedurfde stijl”, aldus Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur bij de keten, in H&M magazine. De collectie wordt begin 2022 gelanceerd.

Tod’s boekt omzetgroei eerste helft van 2021

Tod’s heeft in de eerste helft van 2021 de omzet naart 398 miljoen euro zien stijgen. Dat is een toename van 55 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar is nog steeds 11 procent gedaald ten opzichte van pre-corona tijden. De opleving komt door een sterk herstel op de Chinese markt, waar de verkoop sinds 2019 met meer dan 43 procent is gegroeid. Ondertussen zijn de verkopen in de gebieden waar nog steeds weinig toeristen komen, zwak, aldus Diego Della Valle, voorzitter en algemeen directeur in een verklaring. De brutowinst bedroeg 65 miljoen euro. In de eerste helft van 2020 was dit nog een operationeel verlies van 18,7 miljoen euro.

Brandy Melville beschuldigd van discriminatie

In een artikel op de Amerikaanse nieuwssite Business Insider beschuldigen ruim 30 werknemers en ex-werknemers de topman van de keten Brandy Melville van racisme en en seksuele intimidatie. Stephan Maran zou tegen een voormalige winkeleigenaar hebben gezegd dat het het imago van het merk zou schaden als zwarte of dikke vrouwen zijn ‘mooie en delicate ontwerpen’ zouden dragen. Volgens de bronnen die Business Insider voor het stuk raadpleegde, zijn de wervingspraktijken bij de Amerikaanse filialen van het bedrijf sterk gericht op het uiterlijk van de kandidaten, waarbij de voorkeur gaat naar dunne, witte en blonde meisjes. Ook zouden deze meiden beter worden betaald dan anderen. Het is niet de eerste keer dat de keten worden beschuldigd van discriminatie. In 2020 beweerde een werknemer op TikTok, dat haar manager kandidaten afwees op basis van uiterlijk en afkomst. Brandy Melville heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Foto Iris Apfel X H&M credit: H&M Magazine