TOP

Nieuwe eigenaar Etam Groep eist lagere huren

De verhuurders van winkelpanden van de Etam Groep zullen de huur moeten verlagen, anders zal nieuwe eigenaar Roman & Stern Holding met die zaken geen doorstart maken.

Roman & Stern Holding, de nieuwe eigenaar van de Etam Groep, eist lagere huren. Wanneer een verhuurders niet akkoord gaan met een lagere huur zal met die zaak geen doorstart worden gemaakt. Dat is een van de maatregelen die Roman & Stern Holding wil nemen om van Miss Etam en Promiss weer levensvatbare ketens te maken, zo maakt het bedrijf woensdag bekend in een persbericht.

Drie punten

Verder gaat de nieuwe eigenaar focussen op kostenbesparing, service in de winkels en uitbreiding van e-commerce. Het bedrijf zegt dat wanneer er op deze drie punten is ingegrepen, de Etam Groep een goed fundament heeft voor de toekomst. Miss Etam en Promiss hebben beiden een enorme klantengroep en een hoog niveau omnichannel retail, aldus de holding.

Met hoeveel winkels de twee ketens verder zullen gaan is dus nog afhankelijk van de verhuurders: wanneer zij akkoord gaan met een lagere huur wil Roman & Stern Holding een doorstart maken met de winkel en het personeel, anders niet, zo lijkt de boodschap.

Mededingingsautoriteit

De doorstart de Etam Groep is mogelijk gemaakt door investeerders. Begin mei is er een melding gedaan bij de mededingingsautoriteit ACM (Autoriteit Consument & Markt) over de overname, maar dit moet nog worden goedgekeurd. Wel heeft de holding afgelopen week toestemming gekregen om aan het werk te gaan ondanks de basisprocedure waar de onderneming zich door het faillissement in bevindt. Waarschijnlijk spreekt ACM zich eind deze week uit over een definitief groen licht.

Over de Etam Groep

De Etam Groep ging 21 april failliet omdat het concern op langere termijn haar schulden niet kon betalen. Vervolgens meldden zich 14 partijen voor een overname. Vorige week leek het erop dat de Belgische FNG Groep het bedrijf had overgenomen, maar dat bleek een misverstand. Nu heeft Roman & Stern Holding de twee ketens overgenomen: volgens de curatoren bood dit bedrijf een goede opbrengst voor de boedel en de beste opties voor continuïteit en werkgelegenheid. Er werken nu zo’n 2000 mensen bij de Etam Groep en de keten heeft 200 winkels.

Lees hier het complete verhaal over het faillissement van de Etam Groep:

Etam Groep in handen van Roman & Stern Holding
FNG ontkent overname Etam Groep
Doorstart voor Miss Etam en Promiss
14 gegadigden voor overname Miss Etam en Promiss
Miss Etam en Promiss toch failliet, wel kans op doorstart
Miss Etam vraagt uitstel van betaling aan