TOP

Nieuw winkelconcept Hypebazaar opent in Eindhoven en Nijmegen

Hype Concepts, het cross channeling-concept van Eric van Liempde en Danny Andriesse, opent komende weken twee fysieke winkels in Eindhoven en Nijmegen.

Op zaterdag 27 augustus opent de eerste fysieke winkel van Hypebazaar in Eindhoven. Op zaterdag 3 september volgt de officiële opening van Hypebazaar aan de Ziekerstraat 44 in Nijmegen.

 

Hypebazaar in Eindhoven heeft een winkelvloeroppervlakte van 400 m2. Het assortiment bestaat uit schoenen (voor mannen, vrouwen en kinderen) gecombineerd met kleding, accessoires en lifestyle gadgets.

Kleding, schoenen en accessoires

Hypebazaar verkoopt kledingcollecties van Guess, Kocca, French Connection, Saint Tropez en Modström. Voor kinderenis er Guess Kids, Levi’s, IKKS en Gsus. Daarnaast zijn er modische schoenenmerken als Tommy Hilfiger, Shabbies, Blackstone, Unisa, Giorgio Armani, DKNY en Walk in the Park.

Verder worden er accessoires en gadgets verkocht van Armani, Björn Borg, Fab. en Roberto d’Angelo, van tassen en portemonnees tot iPad-hoezen plus artikelen als modeboeken, WESC headsets en American Food.

Cross channeling

Cross channeling, ook wel clicks & bricks genoemd, is de combinatie van een online en een fysieke winkel. In de Hypebazaar-vestigingen staan internetzuilen waarmee consumenten in de webshop kunnen zoeken  naar een model dat niet in de fysieke winkel voorradig is.

De online schoenenwinkel Shoebazaar is ook onderdeel van Hype Concepts. Deze webshop werd op 1 april 2011 gelanceerd. Het nieuwe cross channel retailconcept Hype Concepts combineert schoenen met fashion en lifestyle, én fysiek retailen met webwinkelen.

Winkelinrichting

Voor de winkelinrichting van Hypebazaar zijn zowel gerestylde oude interieurelementen als nieuwe meubels gebruikt. Het interieurconcept is ontwikkeld door Erwin van Duijnhoven van Kunstoff uit Culemborg. Hij combineert muurschilderingen, glossy zwart en wit met rauwe accenten.

Hypebazaar opent op zaterdag 27 augustus aan de Hermanus Boexstraat 40-42 in Eindhoven. Op zaterdag 3 september is de officiële opening van Hypebazaar aan de Ziekerstraat 44 in Nijmegen.

Lees in Schoenvisie 8 een interview met directeur Danny Andriesse van Hype Concepts.