TOP

Nieuw shirtjesmerk Chucky Shirt

Rolf Schrama en Richard Koppes kwamen op het idee om babyshirts te gaan ontwerpen toen Rolf in New York woonde en op zoek ging naar kleding voor zijn toekomstige neefje, maar niets kon vinden.

Kinderkleding wordt maar al te vaak door de ogen van volwassenen bedacht en verkocht, vinden Rolf en Richard. “In New York vond ik weinig leuks voor baby’s”, vertelt Rolf. In de metro ontdekte hij wat er aan de hand was: “Tegenover mij kwam een man met zijn zoontje van een jaar of twee zitten. De man had een oversized hip-hop shirt aan en het kindje had precies hetzelfde, doch een kleine versie shirt aan. ‘Dat vind ik nou triest’, dacht ik, ‘dat kind heeft geen keus en loopt erbij als een mini-hiphopper omdat zijn vader daarvan houdt’.

Ik dacht direct terug aan Nederland waar mensen elkaar Ajax shirts geven of kleine ‘Feyenoord’ traningspakjes. ‘Dat zou ik dus nooit doen’, dacht ik terwijl ik bij Union Square de metro uitstapte. Ik wil iets origineels en op Broadway kan ik dat vast wel vinden. Helaas was al het aanbod erop gericht om de ouders over te halen tot aankoop. Grijstinten hadden de overhand met daarop ook nog vaak teksten als stoer, lief of andere kreten die de ouders aanschaffen omdat ze het zelf zo leuk vinden.”

“Weg dus teksten, weg grijstinten, welkom kleur en unieke designs die kinderen zelf leuk vinden. ‘Think Kid!’ werd ons credo. Mijn neefje werd proefkonijn en aan de tekentafel bepaalden we welke karakters de virtuele Chuckyshirt wereld zouden gaan betreden. We hebben lang gezocht naar de meest geschikte stoffen en patronen. Hieruit is het voor ons ultieme shirt ontstaan. Getailleerd, heldere kleur van een 220 grams stof. We zijn nu twee jaar verder en Chuckyshirt is een feit. De eerste berichten dat de kids alleen nog maar het Chuckyshirt uit de kast trekt komen al binnen. De kroon op ons werk!”

Levering aan de winkelier

Chucky Shirt is gestart als label dat via de eigen webshop werd verkocht. Levering aan de winkelier staat op het plan. “We zijn een omslag aan het maken om ook aan de winkelier te gaan verkopen. Toen we enkele aanvragen kregen, vonden we ook dat Chucky natuurlijk heel goed past in een kinderkledingwinkel. We zijn nog klein dus we gaan niet te hard, maar we laten produceren in Turkije en als we een aanvraag krijgen kunnen we leveren.

Chucky Shirt aan de muur

Ondertussen werken Rolf en Richard hard om de Chuckywereld uit te breiden met filmpjes, stripverhalen en Chuckyshirt artwork voor aan de muur.