TOP

Nieuw Nederlands vrouwenmodemerk: Jennifer de Bruyckère

Nederlands design en Japanse invloeden ontmoeten elkaar in Kiru, de eerste wintercollectie van het nieuwe Nederlandse modelabel Jennifer de Bruyckère.

Het merk wordt volgens de ontwerpster gekenmerkt door het gebruik van platte vierkante vlakken die zijn geïnspireerd op de kimono en Japanse vouwtechniek.

De wintercollectie heet Kiru,wat staat voor  ‘Wear on the upper body’. De collectie bestaat dan ook alleen uit tops: gebreide truien, vesten en een jurk. Elk item draagt een Japanse naam en is gemaakt van hoogwaardige garens.

Jennifer de Bruyckère werkt samen met Italiaanse garenleveranciers en breifabrikanten. Enkele breisels zijn ontwikkeld in samenwerking met het Textielmuseum in Tilburg. Het resultaat is een bijzondere collectie knitwear. De eerste collectie is volledig uitgevoerd in de kleur zwart en is verkrijgbaar bij selecte high end verkooppunten en via haar eigen webwinkel.

Jennifer de Bruyckère hanteert een marge tussen 2.5 en 2.7 voor de detaillist. De orders voor zomer 2013 kunnen nog worden geplaatst.

Over de designer
De Bruyckère studeerde in 2002 cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute en werkte daarna bi j verschilllende bekende Nederlandse merken.