TOP

Nieuw merk: Raine*

Raine is een nieuw kledingmerk voor ‘rocking ballerina's’: stoer, vrouwelijk en rebels. Naast de vrouwencollectie komt er een kinderlijn in dezelfde stijl. Op vrijdag 31 oktober is de webshop online gegaan.

Waar staat Raine voor?

Oprichter Cindy van Leuven: “Ik heb me laten inspireren door Raine Fawler, een Indiaans-Amerikaanse balletdanseres uit de jaren zeventig met een rebelse leefstijl. Die mix van vrouwelijk met stoer spreekt mij heel erg aan. Ik hou van mooie verwassen artikelen in dunne soepele kwaliteiten en ingetogen kleuren. De basis zijn T-shirts, maar de collectie bevat ook sweaters, shawls en handgemaakte sieraden. Ik ben nu met de productie van leren jassen bezig en baggy sweatpants zijn in ontwikkeling. Ik denk niet zozeer in collecties, maar in items die bij de rocking ballerina passen.”

Raine Rocking Ballerinas formidableRaine Rocking Ballerina leather 

Waarom ook een kinderlijn?

“Dat idee ontstond doordat ik zelf een zoon en een dochter heb. Voor hen spreekt deze stijl me ook heel erg aan, juist omdat de meeste kinderkleding vaak heel kleurig is. De kinderlijn van Raine is stoer en rebels, met ingetogen kleuren. Ik gebruik niet altijd dezelfde prints als voor de vrouwencollectie, maar wel dezelfde kleuren en materialen. Ook voor de kinderen begin ik met T-shirts, sweaters en accessoires. Ik krijg al vraag naar een herenlijn, maar voorlopig richt ik me eerst op vrouwen en kinderen. Het moet wel te behappen blijven, want ik doe alles zelf, van ontwerp en productie tot de webshop.”

Raine kids motorkapRaine kids Little rebellion 

Je verkoopt Raine in eerste instantie alleen via je webshop…

“Vrijdag 31 oktober is de officiële lancering in Loenen aan de Vecht, daarna gaat de webshop live. Via Instagram en Facebook krijg ik veel positieve reacties. Ik heb zelfs al verschillende aanvragen van agentschappen gekregen om de verkoop te mogen doen. Ik sluit het voor de toekomst zeker niet uit, maar ik denk dat de eerstvolgende stap een affiliate programma met online winkeliers kan zijn. Hierbij kunnen webshops Raine verkopen, zonder voororder, voorraad en risico. Ze krijgen een percentage van wat via hun webshop verkocht wordt en ik houd de voorraad en handel de verzending af. Doordat ik rechtstreeks aan de consument lever kan ik de verkoopprijzen laag houden. Een dames T-shirt kost €24,95.”  

Raine kids parkaRaine Rocking Ballerina Image 

Hoe trek je de consument naar je webshop?

“Ik ben al een tijdje actief met Raine op Facebook en Instagram en berichten worden veel geliked en gedeeld. Ik hanteer lage verzendkosten van €2,95 en boven de €99,- is het verzenden gratis. Terugsturen is op kosten van de klant, om de retouren binnen de perken te houden. Retouren ondervang ik ook door uitgebreide maattabellen op de website. Verder doe ik zelf de klantenservice en ben ik zeven dagen per week bereikbaar. Ik kijk uit naar feedback van mijn klanten. De bestellingen worden geleverd met een katoenen T-bag in een mooi doosje met vloeipapier en een gouden sticker. Grotere bestellingen gaan in een paperbag, die je daarna ter decoratie in huis kunt zetten. Het moet een cadeautje zijn om bij Raine te bestellen.”