TOP

Nieuw meidenlabel op tjikky.nl

De Amsterdamse Nicole Cordia lanceert het nieuwe meisjeslabel Tjikky for little mama's. De collectie is te koop in de eigen webshop, maar wordt ook geleverd aan winkeliers.

Aan de snit is te zien dat de ontwerpsters vrouwelijke mode willen vertalen naar kinderkleding. Tjikky for little mama’s – de naam laat er geen misverstand over bestaan – wordt echter alleen gemaakt voor meisjes tussen 2 en 12 jaar (en niet voor hun mama’s).

Het label staat voor vrolijke, betaalbare jurkjes, rokjes, bodywarmers en poncho’s van soepele strijkvrije en makkelijk wasbare tricot en gehaakt katoen. De prints zijn vrolijk, maar niet kinderachtig, met hier en daar een knipoog naar vroeger. En aan de jurkjes zijn geen overbodige frutsels te vinden , maar alleen accenten als een bandje of biesje in een contrasterende kleur.

In Nederland geproduceerd

Tjikky is natuurlijk de grappige schrijfwijze van ‘chicky’. De pay off ‘for little mamas’ staat voor de aangesloten snit van de items. Het zijn jurken en rokken zoals mama ze zelf ook zou willen dragen. De collectie is herkenbaar aan het bloemetje op elk item.

Alle kleding van Tjikky wordt in Nederland gemaakt. De stoffen zijn met zorg geselecteerd en toch is Tjikky betaalbaar met prijzen vanaf 29.95. Op dit moment is de collectie voor najaar/winter 2011 uit voorraad leverbaar.