TOP

New Tailor en Philips organiseren strijkwedstrijd *

Experts op strijkgebied opgelet: maatpakkenmerk New Tailor organiseert op zaterdag 16 mei in samenwerking met Philips een wedstrijd overhemden strijken. Roel Wolbrink van New Tailor licht het idee toe.

Een kei in strijken en wel in voor een uitdaging? Dan ben je op zaterdag 16 mei van harte welkom bij New Tailor op de Spiegelgracht in Amsterdam. De maatpakkenexpert organiseert dan namelijk in samenwerking met Philips een strijkwedstrijd. De deelnemers, die zijn ingedeeld in de categorieën winkeleigenaren en personeel, journalisten en consumenten, mogen hun strijkkunsten vertonen met gebruik van de nieuwe Elite strijksystemen van Philips.

Strijken met een handicap

Het was een redelijk spontaan idee, legt mede-eigenaar Roel Wolbrink van New Tailor uit. “We zitten op zo’n prachtige locatie, het leek mij leuk om hier een buiten-activiteit te organiseren. We hebben veel klanten die bij Philips werken en zo kwam ik op het idee voor deze wedstrijd.” New Tailor zorgt voor 10 à 12 strijktafels, Philips voor de Elite strijkijzers en deelnemers moeten zelf een paar hemden meenemen. Vervolgens worden hun strijkkunsten beoordeeld in drie rondes: snelheid, netheid en handicap. Die laatste ronde vraagt om een toelichting. “Dan gaat het om strijken onder bijzondere omstandigheden,” legt Wolbrink uit. “Zoals met een blinddoek of achterstevoren. Google maar eens ‘extreem strijken’, dan kom je van alles tegen.”

Strijktips

Wolbrink heeft wel alvast een paar tips voor de deelnemers. “Strijk altijd de binnenkant, dan voorkom je eventuele glansvlekken. Begin met de kraag en doe de mouwen het laatst. Zorg bovendien dat het hemd niet te droog is, of gebruik een goede spray.” Uiteindelijk zal een jury de hemden beoordelen op techniek en strakheid. Prijzen zijn – uiteraard – een Elite strijkapparaat, een Philips scheersysteem en maathemden van New Tailor.

Geen excuses

Geïnteressseerden kunnen zich inschrijven via amsterdam@newtailor.nl of naar de site gaan. Winkelpersoneel of eigenaren die moeten werken, hebben volgens Wolbrink geen excuus. “We beginnen expres vroeg, de eerste ronde is al om 9.00 uur. Ook mensen die de winkel moeten openen, kunnen dus snel even meedoen!” En ook als je niet meedoet, wordt het een leuk event, zegt Wolbrink. “Het gaat sowieso mooie beelden opleveren en we hebben een violiste, die op een andere manier komt strijken.”