TOP

Nederlandse man minst ijdel van Europa

Van alle Europeanen zijn Nederlandse mannen het minst met hun uiterlijk bezig. Dit blijkt uit onderzoek van Head & Shoulders. 19 procent denkt zelfs maar zelden na over hoe hij voor de dag komt.

Uit het onderzoek, dat onder 9.371 Europese mannen werd gehouden, blijkt dat de Nederlandse man zijn haar het minst aantrekkelijk vindt. De buik staat met bijna 40 procent bovenaan het rijtje van onaantrekkelijke lichaamsdelen. Opvallend is dat Nederlandse mannen het minst met hun uiterlijk bezig te zijn, 19 procent denkt zelfs zelden na over zijn fysieke verschijning.

Andere testresultaten: bij het wakker worden denkt de man het eerste aan zijn partner (17%), werk (15%) of eten (14%). Slechts 8 procent zegt als eerste aan sex te denken. Ook willen mannen vooral dat vrouwen denken dat zij eerlijk (36%) en loyaal (35%) zijn, slechts 0,9 procent vindt het belangrijk dat zij welvarend overkomen.

Buikcorrectie

Voor mannen die zich ergeren aan hun buik is er wellicht een interessante oplossing: de buikcorrectiebroek. Internetredacteur Rik de Langen testte deze voor Textilia’s bodyfashionspecial die op vrijdag 4 februari uitkomt. Rik: “Het werkt echt! Je buik wordt er slanker, ofwel mooier verdeeld, van!”