TOP

Nederlands modelabel Avelon opnieuw failliet

Het modemerk Avelon is voor de tweede keer in zijn bestaan failliet verklaard. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Het Nederlandse modelabel Avelon is op 29 april failliet verklaard. Martijn Breeman van Houthof Buruma Advocaten is aangesteld als curator. Senna Visser van Spice PR, woordvoerder van het merk, zegt erg positief te zijn over de kansen voor een doorstart. Volgende week wordt meer bekendgemaakt over de toekomst van Avelon.

Voorfinanciering

In januari 2015 opende Avelon nog de Amsterdamse Fashion Week ter ere van het vijfjarig bestaan. Dit was ook de eerste keer dat het merk showde in Amsterdam. Visser vertelt over de oorzaak van het faillissement: “In de mode moeten merken veel voorfinancieren, en daar heeft Avelon op dit moment moeite mee vanwege het late betalen van retailers liep het spaak.”

Doorstart 

Het modelabel ging in 2009 ook failliet, toen was Avelon nog onderdeel van Blue Blood. Hoofdontwerper Erik Frenken werd vervolgens in 2010 de officiële eigenaar Avelon en maakte een doorstart. Het label maakt kleding voor mannen en vrouwen. Ook is er sinds kort een schoenencollectie. Het merk wordt bij 200 verkooppunten in 27 landen verkocht.

Avelon had een winkelopening gepland staan in de Negen Straatjes in Amsterdam, maar die is voorlopig uitgesteld. Het ontwerpen van de zomercollectie van 2016 gaat wel gewoon door. Wat er gaat gebeuren met de productie en uitlevering van de wintercollectie van 2015 is nog onbekend.