TOP

‘Neckermann Nederland gaat door’

Neckermann Nederland gaat door, ook al gaat het moederbedrijf failliet. Het bedrijf is 'structureel gezond' en kan onafhankelijk van Neckermann Duitsland voort blijven bestaan. Dat laat Neckermann Benelux in een verklaring weten.
Vrijdag maakte Neckermann Benelux op een persconferentie bekend dat het bedrijf door zal gaan, zelfs al gaat moedermaatschappij in Duitsland failliet. Het bedrijf laat in een verklaring weten: ‘De financiële situatie van Neckermann.com Benelux is structureel gezond en de organisatie is volledig in staat om onafhankelijk van de moedermaatschappij de werkzaamheden voort te zetten. Neckermann.com was enkel afhankelijk van Neckermann.de voor de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi.’
Hoe Neckermann.com doorgaat is nog onduidelijk. “Dat kan met een management buyout zijn. Het kan ook dat er een nieuwe investeerder komt en mogelijk dat Sun Capital Partner wel met ons wil doorgaan in bijvoorbeeld een alliantie met V&D. Daar ga ik zeker naar vragen”, laat de ceo Kurt Staelens weten. V&D is ook onderdeel van investeerder Sun Capital. 

De eerder aangekondigde reorganisatie in de Benelux wordt wel doorgezet. De vestiging in Terneuzen verdwijnt. Daardoor krijgen 150 werknemers ontslag. Alle activiteiten worden verplaatst naar het Sint Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen en naar België. 
Staelens verwacht dat de bankrekeningen van Neckermann.com uiterlijk maandag gedeblokkeerd worden, zodat de 500 werknemers hun loon uitbetaald kunnen krijgen. Woensdag werden de rekeningen door de banken geblokkeerd, nadat Sun Capital geen geld meer in Neckermann.de wilde steken.