TOP

Winkels van Neckermann.com failliet

De rechtbank Midden-Nederland heeft Neckermann.com Retail BV failliet verklaard. Ook zusterbedrijf Readen is op de fles, meldt Retailnews. De webwinkel valt hier vooralsnog buiten.

Readen BV heeft zelf faillissement aangevraagd , meldt Retailnews. Naast zusterbedrijf Readen, gaat het om Neckermann.com Retail BV waaronder de fysieke winkels in Nederland en België vallen. Voor de webwinkels van het bedrijf – D5avenue en Neckermann.com Webshop BV – is geen faillissement aangevraagd.

Winkelketen

Begin dit jaar nog werd Neckermann.com overgenomen door de Readen Retail en hadden de nieuwe eigenaren grootste plannen met het bedrijf. Readen bouwde negen winkels van Kijkshop en vijf winkels van Depotplus in België om tot Neckermann-filialen. Dit was het begin van de winkelketen Neckermann.com. “We willen toe naar een landelijk netwerk van tientallen vestigingen. We zoeken nu naar goede locaties”, zei toenmalig Readen-ceo Bas Pieper toen tegen Retailnews.

Veld ruimen

Zover heeft het dus nie mogen komen. Pieper moest al snel het veld ruimen, omdat hij – zo verklaarde hij zelf – kritiek uitte op het beleid van de broers Steenbergen, oprichters van het moederbedrijf Readen Holding Corporation.