TOP

Overname Neckermann, opent fysieke winkels in panden Kijkshop

Online retailer Neckermann is overgenomen door het bedrijf Readen Retail. Dat wil nu een Neckermann-winkelketen starten, te beginnen in acht overgenomen panden van de Kijkshop.

Op woensdagochtend 13 januari werd bekend dat de Kijkshop 8 vestigingen van de hand deed. Het verkocht de panden aan Readen Retail, dat eigenaar is van D5avenue.com, een online discounter. Wat Readen met de panden wilde gaan doen, wilde of kon het niet zeggen. Maar in de middag bleek dat Readen Retail ook een meerderheidsbelang in Neckermann heeft genomen. Dat meldt Retailnews. Neckermann-eigenaar Axivate verkocht haar belang aan Readen.

Het plan is nu dat de acht winkels van de Kijkshop het startpunt vormen voor de winkelketen Neckermann.com. Tegelijkertijd kocht Readen vijf Belgische vestigingen van Depotplus. Binnen nu en twee maanden wil Readen in Nederland en België van start gaan met de winkelketen Neckermann.com. Bij elkaar bestaat Neckermann.com dan uit 13 winkels.

“We willen toe naar een landelijk netwerk van tientallen vestigingen. We zoeken nu naar goede locaties.”, zegt Readen-ceo Bas Pieper tegen Retailnews.

Kijkshop neemt afscheid van winkels in Amsterdam, Almelo, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Meppel en Zutphen. Daar komt dus een Neckermann-filiaal voor in de plaats.