TOP

Na-Kd start met platform voor tweedehands, data zomereditie schoenebeurs Micam bekend en Hema noteert recordverlies in 2020

Hema heeft door corona een zwaar jaar achter de rug. Verder is het Zweedse label Na-Kd gestart met een webshop voor tweedehands kleding van het eigen merk en maakt schoenenbeurs Micam de data van de zomereditie bekend. Meer lees je in het nieuwsoverzicht van 14 mei.

Jaarcijfers Hema: bijna 215 miljoen euro verlies

Hema heeft in 2020 een recordverlies van 214,8 miljoen euro geleden. Volgens het persbericht is dit negatieve resultaat ‘het gevolg van COVID-19 en eenmalige herkapitalisatie- en financieringskosten’. Door de gedwongen winkelsluitingen daalde de netto omzet met iets meer dan 15 procent tot 1,06 miljard euro. In 2019 draaide Hema een omzet van ruim 1,2 miljard euro. Het warenhuisconcern werd eind vorig jaar overgenomen door investeerder Parcom en de familie Van Eerd, eigenaar van supermarktketen Jumbo. Onder de nieuwe eigenaren is het managementteam vernieuwd en is de schuldenlast van 750 miljoen euro bijna gehalveerd, doordat schuldeisers een deel van het geld dat zij nog tegoed hadden hebben kwijtgescholden.

Schoenenbeurs Micam maakt data fysieke beurs bekend

De zomereditie van schoenenbeurs Micam in Milaan gaat door en vindt plaats van 19 tot en met 21 september. In maart kon de Micam door de pandemie niet doorgaan, maar in september moet de internationale schoenenbeurs weer een fysieke beurs zijn als vanouds, maar dan wel een dag korter, zo meldt de organisatie in een persbericht. In plaats van vier dagen, is nu gekozen voor een driedaags evenement. Het doorgaan van de beurs is volgens de organisatie van groot belang voor de Italiaanse en wereldwijde schoenenbranche. “De Micam is essentieel voor deze cruciale bedrijfstak in de Italiaanse industrie, een sector die in 2020 grote moeilijkheden heeft ondervonden door de gevolgen van de pandemie”, aldus Micam-voorzitter Siro Badon.

Na-Kd start met tweedehands kleding

De Zweedse fast fashion-aanbieder Na-Kd gaat Cos, Zalando, About You en Levi’s achterna en heeft een webshop gelanceerd voor tweedehands kleding van hun eigen merk: Na-Kd Circle. De shop voor de tweedehands stukken is volledig geintegreerd in de reguliere webshop van het merk. De verkopers van de kleding ontvangen geen geld maar krijgen uitbetaald in Na-Kd-shoptegoed.

Lees hier meer over kansen in de tweedehands markt

Ontwerpersduo Schueller de Waal stopt

Na zeven jaar stopt het Nederlandse label Schueller de Waal per augustus 2021. Dit heeft het ontwerpersduo Philipp Schueller en Rens de Waal bekendgemaakt via Instagram. De twee hebben een andere visie op de toekomst van het label en hebben zodoende besloten om niet meer samen verder te gaan. Schueller gaat vanaf november aan de slag als ‘artist in residence’ aan de Jan van Eyck Academie. De Waal gaat zicht richten op het maken en doorontwikkelen van kleding van een al bestaand item.

Credit beeld: Na-Kd