TOP

Zo bepaal je de voor jou juiste werkschoen

Het vinden van een goede werkschoen kan een flinke opgave zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende schoenen te krijgen, en bovendien zijn ze allemaal net anders als het gaat om de veiligheidsnormering. Nu is er waarschijnlijk wel een veiligheidsnormering waar jij je aan moet houden, maar misschien wil je op zoek naar een schoen die nog beter is of kijk je gewoon naar de verschillende mogelijkheden. Hoe vind je een schoen die bij jou past en hoe weet je zeker dat het een schoen gaat zijn die perfect past bij jouw werkzaamheden?

Let op de veiligheidsnormering

Allereerst is het in ieder geval belangrijk om te kijken naar de veiligheidsnormering die gekoppeld is aan jouw beroep. Voor de ene baan heb je logischerwijs een schoen nodig die meer beschermt dan voor de ander. Kijk hier dus naar, en zorg dat je er nooit onder zit. Je kan natuurlijk wel een schoen nemen die nog beter beschermt dan wat het minimum is voor jouw beroep. Kijk wel goed, en zorg ervoor dat dit ook echt zo is. Is bijvoorbeeld een stalen neus erg belangrijk? Neem dan ook echt een schoen met een stalen neus.

Pas de schoen altijd

Het is van belang dat je de schoen goed past en hem pas koopt op het moment dat je zeker weet dat het de goede maat en pasvorm is. Een werkschoen kan enigszins oncomfortabel zijn, maar als je een verkeerde maat hebt weet je pas zeker dat het niet comfortabel is. Daarom is een goede maat cruciaal. Pas de schoenen, houd ze even een minuutje of drie aan, loop er kleine stukjes op en schaf ze aan als je het zeker weet. Koop je ze online? Betaal dan achteraf, en stuur ze terug als ze niet passen. Wees hier streng in.

Ga ook voor de stijl

Naast de veiligheidsnormering die aan de schoenen gehangen wordt, zijn er diverse stijlen verkrijgbaar. Een werkschoen hoeft echt niet altijd een ‘lompe’ schoen te zijn. Er zijn genoeg stijlvolle werkschoenen te krijgen, en ook voor vrouwen zijn er diverse dames veiligheidsschoenen verkrijgbaar. Je mag dus best even wat meer rondkijken en op zoek gaan naar een werkschoen die zowel beschermend is als stijlvol. Niks mis mee, en prima te doen. Bijvoorbeeld werkschoenen Cofra van Proforto zijn erg stijlvol en kun je gewoon in het dagelijks leven dragen, zonder dat dat er misschien gek uit ziet.