TOP

Fysieke editie schoenenbeurs Micam gaat door in september

Goed nieuws uit Italië: De zomereditie van Micam gaat door en vindt plaats van 19 tot en met 21 september. Nu de Italiaanse overheid toestemming heeft gegeven voor het organiseren van beurzen, is de organisatie voorzichtig optimistisch dat de internationale schoenenbeurs, met enkele aanpassingen, kan plaatsvinden.

In maart kon de Micam door de Covid-19 pandemie niet doorgaan, maar in september moet de internationale schoenenbeurs weer een fysieke beurs zijn zoals we die kennen. Al wordt het wel een iets andere beurs dan we gewend zijn, zo meldt de beursorganisatie in een persbericht. In plaats van vier dagen, is nu gekozen voor een driedaagse beurs in Fiera Milano Rho in Milaan. Hier zullen alle noodzakelijke coronamaatregelen worden gehandhaafd om een veilig bezoek te kunnen garanderen.

Micam Milano Digital Show

Daarnaast staan zowel de fysieke beurs als de Micam Milano Digital Show op het programma. Dat zal ook in toekomstige seizoenen zo blijven, kondigt de beursorganisatie aan. De eerste Micam Milano Digital Show werd gehouden van 8 maart tot 8 mei 2021. Ruim negentig merken namen deel en zo’n vijfduizend inkopers van over de hele de wereld bezochten het platform.

Herlancering

Het doorgaan van de beurs is volgens de beursorganisatie van groot belang voor de Italiaanse en wereldwijde schoenenbranche. “Het opstarten van dit vicieuze systeem ten dienste van ondernemingen en de export die uit beurzen voortkomt, betekent een herlancering van de hele industrie op wereldmarkten”, zegt Micam-voorzitter Siro Badon. “De Micam is van essentieel belang voor deze cruciale bedrijfstak in de Italiaanse industrie, een sector die in 2020 grote moeilijkheden heeft ondervonden door de gevolgen van de pandemie.”

Credit beeld: Micam