TOP

Milanese beuzen Micam, Mipel en Lineapelle geannuleerd

De Italiaanse vakbeurzen Micam, Mipel en Lineapelle gaan niet door. Volgens de organisatie maken de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19, waaronder de internationale reisbeperkingen, het onmogelijk om een 'kwalitatief hoogstaand en veilig evenement' neer te zetten.

Micam en Mipel zouden van 21 tot en met 23 maart 2021 plaatsvinden, en Lineapelle op 23 en 24 maart 2021, in de Fieramilano Rho in Milaan. De vakbeurzen maakten samen Homi Fashion & Jewels (lifestyle, sieraden en accessoires) en The One Milano (prêt-à-porter vrouwenmode) deel uit van het #strongertogether-evenement. Dat wordt in zijn geheel geannuleerd. De fysieke beurzen, althans: de organisatie zet de komende weken in op vervangende virtuele initiatieven. “Om exposanten de kans te geven om hun collecties en creativiteit digitaal te presenteren.”

De beurskalender verandert als gevolg van corona doorlopend. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk hier voor een overzicht van alle mode- en schoenenbeurzen voor inkoopseizoen winter 2021-2022, die steeds wordt bijgewerkt.

De #strongertogether-organisatie spreekt in een persbericht van een ‘pijnlijk besluit’. “Fysieke beurzen zijn in elk geval tot 5 maart verboden en zelfs als dergelijke evenementen na die datum wel zouden worden toegestaan, is het niet mogelijk om de kwaliteit te garanderen die met onze evenementen wordt geassocieerd.” Wat ook meespeelt, is dat de internationale reisbeperkingen het voor veel buitenlandse bezoekers onmogelijk maken om Milaan te bezoeken.

Credit beeld: Micam