TOP

Beurstrends winter 2020-2021: gespot op Micam [mannen]

Wat worden de trends in de mannenschoenmode voor winter 2020-2021? Kijk mee naar de nieuwe ontwikkelingen die we op Micam spotten, van 16 tot en met 19 februari 2020 in Milaan.

Stadse bergschoenen

Een grote trend in de mannenmode zijn de vele op bergschoenen geïnspireerde modellen. Deze ontwikkeling is al een paar seizoenen te zien, maar lijkt voor winter 2020-2021 echt gemeengoed te zijn geworden. Nieuw dat deze modellen ondanks de outdoor-invloeden opvallend luxueus ogen, met prachtige leersoorten en mooie belijningen.

Klassiekers met een twist

Klassieke schoenmodellen, maar dan net even anders. Zoals loafers met dikke rubberen zolen of, als verrassing, een tekst op de onderkant van de schoen. Hoge laarzen met gespen die als ornament rond de schacht lopen of brogues met een elastieken inzet als een Chelsea boot. Verrassende designs waarbij je twee keer moet kijken om te zien wat er nou eigenlijk gebeurt.

Chelsea boots

We tipten de Chelsea boot al voor vrouwen, maar in de mannencollecties voor winter 2020-2021 komt de bekende laars ook veelvuldig terug. Merken spelen met de kleuren (denimblauw in plaats van het klassieke zwart, bruin of cognac), de vorm van de elastische inzetstukken en de zool. Bij Fratelli Rossetti spotten we daarnaast ook broguepatronen.

Lees ook het beursverslag van de 89e editie van Micam op Schoenvisie, waar de invloed van het coronavirus en de stormen die West-Europa teisteren volop voelbaar was. Bezoekers werden op het vliegveld van Milaan gecontroleerd door medewerkers van het Rode Kruis en op de beursvloer was op bijna iedere stand ontsmettingsmiddel voorhanden. “Maar aan mondkapjes doen we niet, hoor. Het is niet echt prettig zakendoen vanachter een masker.”