TOP

Beurstrends winter 2020-2021: gespot op Micam [vrouwen]

Wat worden de trends in de vrouwenschoenmode voor winter 2020-2021? Kijk mee naar de nieuwe ontwikkelingen die we op Micam spotten, van 16 tot en met 19 februari 2020 in Milaan.

Bordeaux

Naast roestbruin valt een andere kleur op in de vrouwenschoenmode voor komende winter. Namelijk bordeaux, een tint die tot dezelfde warme kleurenfamilie behoort. De kleur is breed toepasbaar en komt zowel terug in klassieke schoenmodellen als op stoere, aan de outdoortrend gelinkte items.

Western 2.0.

De westernboot is niet meer zo prominent aanwezig als vorige winter, maar ook nog lang niet uit het straatbeeld verdwenen. We spotten in Milaan onder meer lage varianten met een taps toelopende Cubaanse hak en metallic cowboylaarzen met stilettohakken.

Chelsea boots

Een trend voor hem en haar. We tipten de Chelsea boot al voor mannen en zagen het model voor vrouwen ook veelvuldig terugkomen tijdens Modefabriek. In tegenstelling tot Amsterdam is in Italië vooral aandacht voor de klassieke variant met lage hak, ronde neus en neutraal kleurenpalet. Maar ook op Micam zien we bijzondere uitschieters, zoals een brandweerrood regenlaarsje of een laars met elastische inzet én vetersluiting.

Lees ook het beursverslag van de 89e editie van Micam op Schoenvisie, waar de invloed van het coronavirus en de stormen die West-Europa teisteren volop voelbaar was. Bezoekers werden op het vliegveld van Milaan gecontroleerd door medewerkers van het Rode Kruis en op de beursvloer was op bijna iedere stand ontsmettingsmiddel voorhanden. “Maar aan mondkapjes doen we niet, hoor. Het is niet echt prettig zakendoen vanachter zo’n gezichtsmasker.”